Összefogás

2023.12.20. 17:34

Sikeres volt a Kék Vödör akció: kétezer vödröt töltöttek meg tartós élelmiszerekkel – fotókkal

Lezárult a Dorkász Szolgálat Alapítvány tartósélelmiszer-gyűjtő kampánya szerdán, melynek során mintegy kétezer kék vödröt sikerült megtölteni adományokkal.

Gubányi Patrik

A téli gyűjtés célja, hogy a rászorulók karácsonykor gond nélkül meg tudják teríteni az ünnepi asztalt

Forrás: Kiss Annamarie

A Dorkász Szolgálat Alapítvány szerdán egy sajtótájékoztató keretében lezárta a karácsonyi Kék Vödör tartósélelmiszer-gyűjtő kampányát, melynek során kétezer kék vödröt sikerült megtölteni az intézmények, vállalatok és magánszemélyek összefogásának eredményeképp.

– A Kék Vödör adománygyűjtés sok évre visszanyúló és nagyon meghatározó tevékenység az alapítvány életében. A család- és idősgondozás kiegészítő elemeként az adományok mindig rendszeresen és kiszámítható módon érkeznek meg a kedvezményezettekhez, akik ezáltal tudnak tervezni a segítséggel – emelte ki beszédében Kiss Ábel Lukács, az alapítvány vezetője, majd rámutatott: a megmozdulásban tizenöt vállalat, tizennégy oktatási intézmény és hét gyülekezet vett részt, akik összesen 940 vödröt töltöttek meg.

2023-ban is kiemelkedően népszerű volt az online adományozás lehetősége, hiszen a honlapon keresztül majdnem két és fél millió forintot ajánlottak fel erre a célra a magánszemélyek. Ezen kívül harminckét önkéntes négy hétvégén keresztül három debreceni üzletláncban gyűjtötte a vásárlók által felajánlott adományokat 

– húzta alá Kiss Ábel Lukács.

Az adományok nagy része célba ért

Hozzátette, hogy a Dorkász Szolgálat idén megalapított budapesti irodája is megmozgatta a helyieket, melynek köszönhetően száz vödör telt meg a fővárosban. 

A gyűjtés során számíthattunk tartósélelmiszer-gyártó üzemek felajánlásaira is, így sikerült a kitűzött cél, megtöltöttünk kétezer vödröt.

Berettyán Mónika, a Baromfiudvar 2002 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. PR-menedzsere hangsúlyozta, hogy a vállalat életében rendkívül fontos a társadalmi felelősségvállalás, így nem volt kérdés, hogy beállnak a kezdeményezés mögé.

– Az ember akkor tapasztalhatja meg azt, hogy jobb adni, mint kapni, hogyha csatlakozik egy olyan akcióhoz, amelyben mély szegénységben élőkön segítenek, akiknek ezáltal könnyebb és szebb lehet a szeretet ünnepe – ezt már Bagi Csaba, a Paci Misszió vezetője tette hozzá.

A téli gyűjtés célja, hogy a rászorulók karácsonykor gond nélkül meg tudják teríteni az ünnepi asztalt, így az adományok nagy része már eljutott az érintettekhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában