Jóvátétel

2023.12.20. 15:56

Látássérült gyerekeknek készültek karácsonyi ajándékokkal a hajdú-bihari fogvatartottak

Haon.hu

A fogvatartottak által készített ajándékokat december 20-án adta át Fazekas László

Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet

A Hajdú-Bihar Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben a fogvatartottak nagy ajándékkészítéssel készültek a karácsonyra. Az általuk elkészített ajándékokat december 20-án adta át Fazekas László bv. alezredes úr a Dr. Kettesy Aladár Általános Iskola Intézményegység látássérült gyermekeinek részére – tudatta az intézet közlésében.

Mint írták, a kézzel készített papír karácsonyfákat nagy örömmel vették át a gyerekek. Lelkes és gondos munkával összesen 78 karácsonyfa készült el, így az intézményben lévő minden gyereket megörvendeztettek karácsony alkalmából a fogvatartottak. Az önzetlen felajánlás, a gyermekek megajándékozása az ajándékozóknak is épp oly nagy örömöt szerzett, tudva, hogy a szeretet ünnepének közeledtével boldog perceket szerezhettek az iskola tanulóinak.

Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Kiemelték, a büntetés-végrehajtási intézet célja, hogy a jövőben is lehetőséget biztosítson azon fogvatartottak részére, akik jóvátételi programban való részvételükkel kívánják enyhíteni az elkövetett tettük által okozott károkat.

Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában