Tokaji Mikulás-hajózás

2023.12.10. 17:22

A mikuláscsomagok mellett élménnyel is meglepte a gyerekeket a Kosztyu Ádám emlékére létrehozott alapítvány

Dandé Melinda

Forrás: Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány

A debreceni telephellyel is rendelkező Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány tokaji Mikulás-hajózással ajándékozta meg a támogatottjait. Összesen 96 fő vett részt a programban.

-  Nagyon büszkék vagyunk minden segítőnkre, mivel idén olyan nagy mennyiségű édességadományt gyűjtöttünk össze, hogy erre már nem kellett költenünk. Így született meg az ötlet, hogy a hatalmas mikuláscsomagok mellé élménnyel lepjük meg támogatottjainkat, tokaji Mikulás-hajózással, majd közös ebéddel és együtt töltött pár óra örömével – árulták el az alapítvány vezetői, Kosztyu Viktória és Pásztor Marianna.

December az ajándékozás hónapja az alapítvány életében. A Mikulásuk három helyszínre érkezik huszadik éve, és megszervezték a nagyon népszerű karácsonyi cipősdoboz-ajándékakciójukat is.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány
Forrás: Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány

Szívvel-lélekkel teszik a dolgukat

Megtudtuk azt is, hogy második éve gyűjtik a szeretetédességeket, mely a közösségi összefogás erejét jelképezi, ami körülveszi az alapítványt. Ebben az évben a támogatott gyermekek szülei, ismerőseik, valamint támogatók összefogásával közel ötven gyűjtőpontjuk volt.

Mellénk álltak olyan segítők, akik követik a munkákat, de nem érintettek betegséggel, mégis idejüket, energiájukat áldozták arra, hogy programjaink részesei legyenek

– avatták be portálunkat a vezetők.

A covidjárvány sok mindent megváltoztatott az alapítvány életében is, még mindig abban a fázisban vannak, hogy nem lehet az onko-haematológiai osztályokon kezelt és gondozás alatt lévő gyermekeknek, fiataloknak kórházon belüli programot szervezni. Meglepetéseiket ebben az évben már mindenütt személyesen átadhatják. Ezek kézműves ajándékokat tartalmaznak, hogy fejlődjön a finommotorikájuk, és kreatív feltöltődést nyújtson számukra.

- Alapítványunk ebben a hónapban 20 éves. Személyes érintettségünk a legfőbb motivációnk, hiszen egyikünk gyerekének emlékét őrzi szervezetünk neve. Minden cselekedetünk méltó ehhez, szívvel-lélekkel és alázattal tesszük a dolgunkat, hogy örömet, meglepetést, élményeket szerezzünk és anyagi segítséget nyújthassunk a rosszindulatú megbetegedéssel küzdő kicsiknek – fogalmazták meg Naplónknak az alapítvány kurátorai.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában