A Bohócdoktorral együtt

2023.12.05. 16:54

A Mikulás a debreceni gyermekklinikára is ellátogatott – fotókkal

Gyógyszer helyett csokit kaptak, szakvélemény helyett vidító szavakat hallhattak a kis betegek.

Szakál Adrienn

A Mikulás végigjárta a Debreceni Egyetem Gyermekklinikájának betegszobáit

Forrás: Molnár Péter

Ahogyan bármelyik más napon, december 5-én, kedden is vizitelt a doktor a Debreceni Egyetem Gyermekklinikájának betegszobáiban. Mikulás napjának délutánján azonban nem a vizsgálatra érkező szakorvos, hanem a Bohócdoktor és maga a Nagyszakállú lepte meg édességekkel a gyerekeket. Velük tartott a Hallgatói Önkormányzat két krampusza, valamint Mokka kutya is, aki a legkisebbek nagy csodálatára szájában cipelte a szaloncukorral megrakott kosárkát.

A Debreceni Egyetem Katasztrófaorvosi és Karitatív Koordinációs Központja, valamint a Debreceni Egyetem Különleges Orvos és Mentőcsoportja immár 18. alkalommal hívta meg a Mikulást a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikán gyógyuló kis betegekhez. Míg a bohócdoktor vizitelt, Késmárky András, a DEKOM vezetője két látogatás között azt is elmondta, hogy ezeknek a gyerekeknek – részben az egészségi állapotuk, részben a szülők távolléte miatt – hatványozott élmény a szervezők ezen hagyománya.

Ameddig meglátogatjuk őket, megfeledkeznek a problémáikról, emellett abban is hiszünk, hogy ha jobb kedvre deríthetjük őket a figyelmességgel, a közérzetük is javulhat

– fűzte hozzá. A speciális mentéshez használt tároló- és ülőalkalmatosságban felsorakozó édességeket ezúttal is a Debreceni Egyetem hallgatói szervezeteinek tagjai gyűjtötték össze.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában