Jótékonyság

2023.12.21. 14:12

Adományokkal töltötték meg az adventi kuckót Debrecenben

Sok-sok család karácsonyát tették szebbé az adományozók.

Horváth Péter

Csomagokkal érkeztek a debreceni FIDESZ-frakció tagjai

Forrás: Molnár Péter

Adományok tucatjai és szorgos embertömeg töltötte meg a debreceni vásárban felállított Adventi Kuckót december 21-én délelőtt. A mesébe illő díszlettel ünnepi pompát öltő házikóban a télapó teljes otthona megelevenedik szemeink előtt, a kandalló mellett a hintaszéke és még számos ikonikus ruhadarabja is helyet kapott – az ide látogató gyermekek legnagyobb örömére. 

A mesebeli díszlet ezúttal viszont egy fontos eseménynek is otthont adott, a Debreceni Karitatív Testület adománygyűjtő akciója is e helyen zárult. A testület adventi felhívására válaszul az utóbbi hetekben számos egyesület, több cég és rengeteg helyi szereplő is akcióba lépett, így összességében igen jelentős anyagi támogatást megmozgatva sikerült szebbé tenné több ezer debreceni karácsonyát.

Szükség szerint

Ugyancsak csatlakozott a testület felhívásához a debreceni FIDESZ-frakció is, a csütörtöki közgyűlést követően Papp László polgármester vezetésével valamennyien elhelyezték adományaikat az adventi kuckó karácsonyfája alá. Ezt követően Törő András, a Debreceni Karitatív Testület elnöke értékelte az idei felhívást. Összességében több, mint 2 ezer 300 csomaggal sikerült szebbé tenni a debreceni rászoruló családok karácsonyát – emelte ki a szervezet első embere.

Debrecen Majer Tamás és Katona Erzsébet haon
Majer Tamás és Katona Erzsébet is elhelyezték csomagjaikat
Forrás: Molnár Péter

Tudatta, az adománygyűjtési időszak végéhez közeledve a csomagok rászorulókhoz való eljuttatása folyamatosan történt, a mai nappal pedig az utolsó csomag is a helyére kerül majd. A karácsonyi adománygyűjtés kapcsán kiemelte, idén is igyekeztek a legszélesebb körű segítséget nyújtani a rászorulóknak. Ez azt jelenti, hogy a csomagok összeállításánál felmérték és figyelembe vették, hol, milyen típusú termékekre van nagyobb szükség.

 Az így létrehozott csomagok alapját különböző tartós élelmiszerek adják, így a cukor, a liszt, a tej, vagy éppen a száraztészta. Emellett a háztartásokban jól hasznosítható fogyóeszközök széles tárháza következett; különböző tisztálkodási szerek és természetesen tisztítószerek is helyet kaptak benne.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában