Díszítés

2023.12.04. 11:59

Óvodások öltöztették ünnepi köntösbe a debreceni Meseváros kis karácsonyfáit – fotókkal

Ragyogó díszekkel varázsolt ünnepi köntöst a kisebb örökzöldekre huszonnégy debreceni óvodás csoport hétfőn délelőtt az Adventi Mesevárosban.

Gubányi Patrik

A debreceni óvodások 24 fenyőfát díszítettek fel az általuk készített dekorációval

Forrás: Kiss Annamarie

Óvodásokkal telt meg hétfőn délelőtt a debreceni Kossuth tér, ahol a legkisebbek szorgos kezeinek köszönhetően ünnepi díszekben tündökölhet a vásár területén felállított huszonnégy kisebb fenyőfa. A gyermekek 9 és 12 óra között félórás turnusokban váltották egymást, hogy az általuk készített dekorációkat elhelyezzék az örökzöldek ágain.

Szabó Ferencé, a Simonyi úti Óvoda óvónője kérdésünkre elmondta, hogy a hagyományteremtő szándékkal megálmodott esemény idei tematikája a mesevilág, így olyan tárgyakat készítettek a lurkókkal, melyek ezzel kapcsolatosak, azaz mézeskalácsokat, csillagokat, fenyőket.

Ezeket nagyrészt gumilapokból és áttetsző fóliákból hívtuk életre, utóbbi kifejezi a fényt és a csillogást is. A kicsik nagyon várták már a programot, hiszen együtt, közösen, igazi ünnepi hangulatban varázsolhatták a fenyőket karácsonyfákká 

– tette hozzá az óvónő.

A hatéves Szilágyi Olívia örült a díszítésnek, hiszen már nagyon várja a karácsonyt, és persze az ajándékozást is. Portálunkat beavatta, hogy a Jézuskától egy bébiunikornist kért, reméli, hogy meg is kapja.

Fadarabokat festettünk, ragasztottunk, majd különböző téli mintákat tettünk rájuk. Jó volt, hogy karácsonyi zenék szóltak a díszítés közben, de már az otthoni ünneplést is várom, mert egy katonás legót kértem a Jézuskától 

– ezt már az ötéves Kerekes Marcell mesélte.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában