Egyház

2023.12.17. 09:37

Idős, beteg debrecenieket látogatott meg Palánki Ferenc

A megyéspüspök szombaton a Szent Erzsébet Otthonban járt.

Haon.hu

A debreceni Szent Erzsébet Otthon lakóit látogatta meg Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök december 16-án, és szentmisét mutatott be az otthon kápolnájában – számolt be honlapján az egyházmegye.

A Szent Erzsébet Otthonban járt Palánki Ferenc
A Szent Erzsébet Otthonban járt Palánki Ferenc
Forrás: dnyem.hu

Mint írták, a püspök a várakozás napjaiban is igyekszik minél több közösséghez eljutni, hajnali szentmiséket mutat be a debreceni római katolikus templomokban, a vizitáció alkalmain vidéki egyházközségeket is meglátogat, de a templommegáldások, bérmákozások is adnak lehetőséget az együtt ünneplésre ezekben a napokban.

Palánki Ferenc a tanításával is erősítette a beteg, idős embereket, arra bátorítva őket, hogy Isten jósága, szeretete, minden nap meg akar bennünket ajándékozni karácsony örömhírével.

A Szent Erzsébet Otthon lakói a dolgozókkal együtt lelkigyakorlaton is készültek a karácsonyra. A közösséget a debreceni Szellőrózsa Integrált Szociális Intézmény fiataljai is meglátogatták, a karácsonyi ajándékok megvásárlásában pedig segítségükre volt az intézményben megrendezett adventi vásár. Karácsony hetén együtt éneklik majd a karácsonyi dalokat a kántáló Rozmaring Népdalkör tagjaival, majd a közösen feldíszített karácsonyfa előtt  énekekkel, versekkel köszöntik a kis Jézust.

Azokra a lakókra, akiket már nem tudnak látogatni, a nővérek, gondozók fokozottabban figyelnek majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában