Szilveszteri csergetés

2023.12.31. 20:20

A hajdúszoboszlóiak végleg elűzték a gonosz ördögöket - fotókkal, videóval

Kellett hozzá jó sok ostorcsapás, tűzijáték és ágyúszó, ám a magyarok ismét győzelmet arattak.

Hajnal László

Forrás: Molnár Péter

Csaknem fél évezrede már, hogy a legenda szerint a hajdúszoboszlóiak kiűzték a török seregeket, a rossz szellemek és a gonosz ördögök csak nem akarnak végleg távozni, és időről időre visszamerészkednek a fürdővárosba, hogy szilveszter estéjén a pásztorok hada megleckéztesse őket egy-egy ostorlendítéssel.

Így történt ez 2023 utolsó napján is. A Hősök terén már késő délután felvonult a közönség, hogy besegítsenek a hagyományőrző honfitársaknak, és dudaszóval, hajókürttel, neonzöld parókával riogatták a rosszkedvet.

 

Az ostorcsapások petárdák pukkanásával felváltva csattogtak, egy-egy kósza, felröppenő tűzijáték pedig fenéken csípte a menekülő szellemeket. Pontban öt órakor, kürtszóra a csikósok is megérkeztek, megpödörték bajszukat és munkához láttak.

Ha nem lett volna elég a vidám ricsaj, biztos, ami biztos alapon tüzérségi támogatást is kaptak: az ágyúsok mennydörgő robbanásokkal ijesztették halálra a gonoszt.

Már csak az ünneplés maradt hátra, Hajdúszoboszló derék lakossága elégedetten koccinthatott a győzelemre, és a jól megérdemelt főtéri koncerttel, melyen a török helyett Sipos F. Tamás, majd a Pop Secret Band vette be a várost.

A program részeként tűzijáték is volt, amelyről képeket az alábbi cikkünkben osztottunk meg:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában