Kiállítás

2023.11.28. 14:14

Új kiállítás nyílik pénteken a Vojtina Bábszínházban

Haon.hu

Forrás: Vojtina Bábszínház

A Színek megnyilatkozásai címmel új kiállítás nyílik a Vojtina Bábszínházban december 1-jén, pénteken 13 órától – olvasható a bábszínház közlésében.

Mint írják, a színpad a véges és a végtelen tere, ahol események történnek, ahol a tér részese mindannak, ami benne és általa játszódik. A Vojtina Bábszínház idei kiállítási tematikája Többszólamúság összefoglaló címmel a vizuális téri többszólamúság bemutatására törekszik, az érzetek összefüggő elbeszélésére, polifóniájának megteremtésére. A 2023-24-es évad tárlatai képzőművészeti kísérletek az anyagokkal, a színekkel, a felületekkel. Mindennel, ami a bábszínpadon életre kelhet, ami animációs jelenséget idézhet elő. A tárlatok elsődleges célja: empirikus módon felkelteni a figyelmet a bábos univerzum mérhetetlen szabadságára.

A kiállítás-sorozat következő, második epizódja A színek megnyilatkozásai december elsején 13 órától nyitja meg kapuit a Vojtina Bábszínház Kálvin téri kiállítóterében. A kifejezés egyik legfőbb hordozója a szín. A színek erőhatást jelentenek, amelyek elválaszthatatlanok a formáktól, a tértől. A színeknek saját dimenzióik, sugárzó erőik vannak. Milyen színű a pompa, a hatalom, a harag, a düh, a közömbösség, a nyugalom, az örömteliség? A kiállításon ezekre a kérdésekre is keresik a válaszokat.

A tárlatot december 1-én 13 órakor nyitja meg Láposi Terka kurátor, december 2. és 2024. január 28. között látogatható.

Forrás: Vojtina Bábszínház

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában