Megemlékezés

2023.11.21. 09:46

Petőfire emlékeztek Földesen

Péter Imre

Vereseikkel Petőfit idézték

Forrás: Péter Imre

A magyar költészet egyik legeredetibb és legkiemelkedőbb költőjére emlékeztek a Földes Nagyközségi Népfőiskolai Egyesület tagjai hétfőn. Az életében közel ezer verset írt költő kivetített arcképe mellett olvashatták a résztvevők Németh G. Béla megfogalmazását:

„Ő az istenek magyar kedvence. Mindent megkapott, hogy nagy költő lehessen: tehetséget, történelmet, sorsot. Huszonhat évet élt, s világirodalmi rangú s méretű életmű maradt utána, mely korfordulót jelentett nemzete irodalmában.”

Az estet megnyitó Bíró Ferencné nyugdíjas pedagógus egy korábban írt sikeres pályázatát idézve emlékezett a költő életpályájára, a saját gyermekkorában megszeretett családi életet, szerelmet, hazaszeretet, hősiességet megfogalmazó Petőfi versekre.

Az emlékező közösség Bíró Ferencné szervezésében Petőfi legszebb verseinek csokrával és népdalokkal tisztelgett az emlékév keretében Petőfi Sándor emlékének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában