Túra

2023.11.08. 11:58

A Pilis tájain túráztak a létavértesi gyerekek

Az elkötelezett, egészséges életmódot és a természet szeretetét átörökítő testnevelő tanárok és a fáradtságot nem ismerő tanulók példás együttműködése.

Turóczi Barnabás

Forrás: Létafit SE

Megkezdte negyedik versenyévadát a Létavértesi Fitness és Szabadidősport Egyesület Irinyi junior természetjáró csapata. A hatfős lelkes csoport a Pálos szerzetesrend által rendezett teljesítménytúrán vett részt október 9-én, mely a Gellérthegyi Sziklatemplomtól indult, és 570 méteres szintemelkedéssel, jól jelzett útvonalon, több lakott települést érintve 19,9 kilométer megtételével ért célba.

Az idei második erőpróba a Pilis csodálatos tájain átvezető 15 kilométeres „Őszi Hazajáró túra” volt október végén, melyet a Rám szakadékon át 1000 méteres szintkülönbséget leküzdve teljesítettek. Ezt a túrát a Hazajáró Honismereti és Turista Egyesület szervezte. Két tagjukat, Kenyeres Oszkárt és Jakab Sándort jól ismerhetjük a televíziós filmsorozatból, akik nem csak élményeiket osztották meg a tanulókkal, de közös fotó is készült velük. A hajnali ébredés kellemetlenségei, a kihívások nehézségei ellenére a gyerekcsapat mindvégig remekül érezte magát, és már nagyon várják november 25 -öt, amikor a Badacsonyban túrázhatnak.  

Az Irinyi gyermekcsapat tagjai: Oláh Emma Lívia, Kalmár Máté László, Molnár Péter, Holecskó Dominik, Orbán Konrád Töhötöm, Zsíros István Noel, a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség nyilvántartása alapján vezet a versenyben, sőt Oláh Emma Lívia egyéni teljesítménye alapján szintén első a lányok között. A túrázók felkészítői és állandó kísérői: Bertóthy Tamás és Nagy Károly pedagógusok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában