Örömhír

2023.11.23. 12:20

Jó híreket közölt a debreceni gyógypedagógus az agydaganattal küzdő Marcika állapotáról

A hatéves kisfiú kezelésére Nádudvari Péter is gyűjtött pénzt.

Haon.hu

Szabó Marci szervezete jól reagál azokra a kezelésekre, amelyeket Kölnben kap

Forrás: Nádudvari Péter-a

Korábban már többször is beszámoltunk arról, hogy Nádudvari Péter gyógypedagógus, jótékonysági futó vállalást tett arra, hogy segíti a Recsken élő Szabó Marcit és családját. A hatéves kisfiú évek óta agydaganattal küzd, kemo- és sugárterápia nem vezettek eredményre, de a család rátalált egy kölni magánklinikára, és az ottani speciális kezeléssorozatnak köszönhetően a kisfiú újra reménykedhet a gyógyulásban.

Ahogy azt Nádudvari Péter közölte komplex módszer egyik eleme az úgynevezett vírusterápia, amely során olyan kórokozókat juttatnak Marci szervezetébe, amelyek csak a daganatos sejteket támadják meg. Mint portálunknak a gyógypedagógus megírta, a 

hatéves kisfiú nemrég hazatért a kölni kezeléssorozatának legutóbbi részéről, ahol újabb esélyt kapott a gyógyulásra és az életre. A következő kezelési ciklus árára is megvan már a fedezet, de mivel valószínűleg még hosszú ideig szüksége lesz Marcikának a terápiára, az adománygyűjtés folytatódik.

Nem áll le a gyűjtés

Egy kezeléssorozat ára kétmillió forint, Marcikának négyhavonta kell részt vennie egy ilyenen. A jótékonysági futó az idei vállalásával – amely során a debreceni Nagytemplomtól a Kékes csúcsáig is elfutott – már két kezeléssorozat árát is előteremtette, de a gyűjtést nem zárta le, ugyanis szeretné, ha a harmadikra is összejönne a fedezet. Péter gyűjtése közel 5,3 millió forintnál tart. A családnak közben egyéb nehézségekkel is szembe kellett néznie.

– Az adományoknak köszönhetően a kisfiunk kezelése folytatódhat és szerencsére az eredmények is javulást mutatnak. A helyzetünk azonban még mindig válságos, a család egyetlen kenyérkeresője, Marcika apukája nemrég szívrohamot kapott – hangsúlyozta a kisfiú édesanyja, Szabó-Bárdos Adrienn, aki hozzátette, gyermekük következő kölni kezeléssorozatára februárban kerül majd sor.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában