Nyílt nap

2023.11.25. 12:47

Új imádati hellyel gazdagodott Debrecenben Jehova tanúi közössége

Jehova tanúi a cívisvárosban és környékén már 1908-tól hirdeti a Biblia igazságát; szombaton nyílt napot tartottak a Báthori utcai új királyságteremben.

Panyiczki-Berényi Viktória

Forrás: Czinege Melinda

A városban jelenleg kilenc gyülekezet 635 tagja folytat aktív tanítói tevékenységet, mely kapcsán több mint 160 család él az ingyenes bibliatanulmányozás lehetőségével. Biblián alapuló kiadványaikat több ezren olvassák nyomtatott vagy elektronikus formában. Debrecenben három királyságterem ad helyet az összejöveteleiknek. 

CM20231125_Jehova tanúi Királyságterme_HAON (2)
Forrás: Czinege Melinda

A Báthori utcai terem helyén lévő korábbi épület az évek múlásával korszerűtlenné vált, ennek a helyén épült fel egy új terem, amely a mai kor követelményeinek megfelelő, energiahatékony műszaki, gépészeti megoldásainak köszönhetően hozzájárul a gazdaságosabb üzemeltetéshez, valamint az oktatás magas színvonalához, mialatt nagyobb komfortot biztosít a résztvevőknek.

CM20231125_Jehova tanúi Királyságterme_HAON (7)
Kovács József, a Jehova Tanúi Magyarország regionális szóvivője
Forrás: Czinege Melinda

– Az új imádati helyen folyó szellemi oktatás segít abban, hogy az emberek jobban megismerjék Isten szavát - a Bibliát -, illetve olyan közösségi szerepet tölt be, amely a Biblia által jobb emberré neveli az embereket. A most átadott oktatási központ jóval korszerűbb, mint az előző volt, ezáltal megfelelő körülmények között tudják az oktatóprogramot átadni az embereknek – tájékoztatta a haon.hu-t Kovács József, a Jehova Tanúi Magyarország regionális szóvivője. Az új imádati házban három gyülekezet kap helyet. Megtudtuk azt is, hogy csaknem kétszáz fő vesz részt rendszeresen, hetente két-három alkalommal a bibliai oktató összejöveteleken, amelyek egyébként teljesen ingyenesen látogathatók. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában