Konferencia

2023.11.21. 16:00

Papp László: Debrecen vízellátásával nincsenek gondok

A Magyar Víziközmű Szövetség és a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatói értekezletet szervezett.

Panyiczki-Berényi Viktória

Papp László, Debrecen polgármestere

Forrás: Kiss Annamarie

Gorján Ferenc, a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója a keddi debreceni rendezvény köszöntőjében kifejtette, hogy nagyon nehéz év vége felé tartunk, de a pohár félig tele van. – Jó érzés a csapatot egyben látni – emelte ki.

202311121-igazgatoi-ertekezlet-Debrecen-KA
Forrás: Kiss Annamarie

Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere hangsúlyozta, hogy izgalmas és érdekes időszak zajlik most Debrecenben, ahol az ipar- és a gazdaságfejlesztés az elmúlt években példátlan eredményeket hozott. Ezen folyamat szorosan összekapcsolódik a város infrastruktúra hálózatának fejlesztésével. Szólt továbbá arról is, hogy a rezsicsökkentés az üzemeltetői és szolgáltatói oldalnak rengeteg kihívást jelentett. 

– Debrecen különleges helyzetben van, mert nagyon jó az együttműködés a Debreceni Vízmű vezetésével. A város fejlesztésében a közszolgáltatásokat végző cégek fontos szerepet töltenek be. 

Az általuk megfogalmazott észrevételeket és javaslatokat be kell építeni a fejlesztési programokba, hiszen anélkül féllábú lenne minden fejlesztési elképzelés

– fogalmazott a polgármester. Hozzátette: ha nincs meg az infrastrukturális háttere a fejlesztési folyamatoknak az kudarcot hozhat. – Az elmúlt 8-9 évben az iparterületeink nagyságát megtízszereztük, a városba érkezett és bejelentett működő tőke nagysága meghaladja a 12,5 milliárd eurót, a létrejött új munkahelyek száma pedig a 17 ezret. Mindez egy elképesztő fejlesztési igénnyel párosul. 

A fejlesztések viszonylag rövid idő alatt és nagy volumenben zajlanak Debrecenben, más városban ez 15-20 év alatt menne végbe

– jegyezte meg Papp László.

202311121-igazgatoi-ertekezlet-Debrecen-KA_1
Forrás: Kiss Annamarie

Kurdi Viktor, a Magyar Víziközmű Szövetség elnöke fontos dologra hívta fel a figyelmet. – Egy ember egy napi vízigényének kielégítése Debrecenben kb. 25 forintba kerül. Ha egy négytagú család elmegy fagylaltozni, akkor a fejenkénti 2 gombóc fagyi ára több, mint a család egy havi vízigénye. Tekintsünk a vízre értékként – hangsúlyozta a szakember.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában