Új flotta

2023.11.08. 16:14

Debrecenben is feltűnt a MÁV új, 160-nal száguldó mozdonya

Decemberre országszerte 15 új Akiem-Taurus járhatja az országot.

Haon.hu

Az új flotta kiválthatja a régi vontatójárműveket

Forrás: MÁV Zrt.

Immár öt Akiem-Taurus közlekedik a forgalomban hétfőtől, a belföldi és nemzetközi InterCity-járatokon Miskolctól Debrecenen át Békéscsabáig lehet velük találkozni – adta hírül a MÁV Zrt. A vasúti szolgáltató szerint a vontatók beállítása folyamatos, és decemberre terveik szerint már mind a 15 mozdony a hazai pályákon fog futni.

Az új flotta első példányai október második felétől álltak szolgálatba a belföldi InterCity és a Bécsbe közlekedő EuroCity járatain. A vállalat szerint segítségükkel javítható a pontosság, stabilabbá, kiszámíthatóbbá válik a vonatközlekedés.  

A mozdonyok belföldön 160 kilométer per órás sebességgel közlekedhetnek majd, de közlekedési engedéllyel rendelkeznek Magyarországon kívül Németországban, Ausztriában, Romániában, Horvátországban és Szerbiában is.  

A bérelt mozdonyok egy része felhasználható az elöregedett, V43-es típusú, 120 kilométer per órás maximális sebességű vontatójárművek kiváltására, amely energiaköltség megtakarítással is jár. A bérlésről szóló szerződést szeptember végén kötötte a cégcsoport leányvállalata, a MÁV Rail Tours az Akiem SAS céggel. 

Ilyen látvány fogadja majd az utasokat a peronon
Forrás: MÁV Zrt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában