Útfejlesztés

2023.10.04. 10:28

Megújították, kiszélesítették az aszfaltcsíkot a Kartács utcán

Már elindult az utolsó szakasz leaszfaltozásának megvalósítása is.

Szőke Tímea

Elkészült a debreceni Kartács utcán a nagyfelületű aszfaltozás

Forrás: polgármesteri hivatal

Elkészült a Kartács utca nagyfelületű aszfaltozása – jelentette be Majer Tamás önkormányzati képviselő szerdán reggel a helyszínen. Mint mondta, szűk három hete még feltúrt út mellett tájékoztatott a fejlesztésről, mostanra pedig a Verseny utcától a Patay István utcáig teljesen megújult az útburkolat, padkarendezés és -szélesítés is történt. 

Vízelvezető árkokat is kialakítottak, amikre itt nagyon nagy szükség volt. Egyrészt azért, mert nem volt megoldott az esővíz-elvezetése ennek a szakasznak, másrészt, mert rendkívül rossz állapotban volt az útnak ez a része, és ezért kicsit szélesíteni is kellett azért, hogy az autók mind a két irányban megfelelően tudjanak közlekedni, elférve egymás mellett

 – fejtette ki.

Elkészült a debreceni Kartács utcán a nagyfelületű aszfaltozás
Majer Tamás önkormányzati képviselő
Forrás: polgármesteri hivatal

– Amellett, hogy idén elkészült ez a 130 méternyi szakasz, tavaly a Kartács utca egy másik részén, a Hajdú köz és a Lóverseny utca között építettünk utat mintegy 90 méteren. A Kartács utcának egy 400 méteres, hátsó szakasza maradt még ki, de ennek a tervezésére az önkormányzat elindította a közbeszerzését, a szerződéskötés várhatóan októberben lesz. Ha pedig elkészül a kivitelezés, az utca lényegében az elejétől a végéig aszfaltburkolattal lesz ellátva – hangsúlyozta Majer Tamás.

Hozzátette, idén a körzetében számos más helyen zajlott munka; a Móricz Zsigmond úton, a Pallagi úton, a Nagyerdei körúton, ezek a fejlesztések már befejeződtek, illetve befejeződnek. – Egy nagyon sikeres 2023-as évet tudhatunk magunk mögött – zárta a képviselő.

Elkészült a debreceni Kartács utcán a nagyfelületű aszfaltozás
Forrás: polgármesteri hivatal

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában