Ünnepség

2023.10.18. 08:03

Ünnepi vacsorát rendeztek a Nobel-díjas tudósok részére – Kocsis Fülöp is jelen volt

Haon.hu

Karikó Katalin és Kocsis Fülöp

Forrás: Kocsis Fülöp Facebook-oldala

Karikó Katalin és Krausz Ferenc Nobel-díjas tudósok tiszteletére rendeztek ünnepi vacsorát, melyen Novák Katalin és Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi főegyházmegye érsek-metropolitája is részt vettek. Az érsek Facebook-oldalán osztott meg néhány képet az estéről, melyhez a köztársasági elnök beszédéből idézett.

– Miért lehetünk büszkék a Nobel-díjasainkra, holott nem mi dolgoztunk meg érte, nem tettünk a díjért semmit? Pusztán azért osztozhatunk az örömben, mert Karikó Katalin és Krausz Ferenc a mienk. E szavakkal kezdte lelkes és lelkesítő beszédét Novák Kata a Nobel-díjasok tiszteletére rendezett ünnepi vacsorán. Krausz Ferenc egyenesen úgy nyilatkozott - tette hozzá a Köztársasági elnökünk -, hogy amit kapott, az „magyar díj”. Jó érzés magyarnak lenni - fogalmazódott meg a beszélgetések során többünkben is, akik szerencsések lehettünk, hogy meghívást kaptunk erre a rendkívüli eseményre.

Hozzátette, jelen volt még Marton Zsolt püspök atya is, a képen látható 13 éves legény pedig Szabó-Takács Zétény, reménybeli nagy fizikusunk.

– Örülök, hogy vele is tudtam néhány szót váltani nem csak a fizikáról, hanem fontosnak tartottam szóbahozni a metafizikát is. Hiszen, végső soron mindent Istennek köszönhetünk – írta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában