Megemlékezés

2023.10.25. 17:52

A püspökladányi honvédek is megemlékeztek ’56-ról

Dandé Melinda

Perge János százados, Vadász Ferenc alpolgármester és a zászlóalj katonái

Forrás: MH 2. TVE 3. TVZ

Ünnepélyes keretek között, koszorúzással emlékeztek meg az 1956. október 23-i forradalom és szabadságharc áldozataira az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred 3. Területvédelmi Zászlóalj katonái Püspökladányban.

A megemlékezésen hatodik alkalommal vettek részt a zászlóalj önkéntes területvédelmi tartalékos katonái. Az eseményen részt vett Tóth Lajos, Püspökladány polgármestere és Vadász Ferenc alpolgármester.  A rendezvényen képviseltették magukat továbbá a helyi rendvédelmi szervek, az állami és közigazgatási hivatal vezetői, a civil szervezetek képviselői és a helyi lakosság is. Az Emlékmű előtt elhelyezték a megemlékezés koszorúit és mécseseit.  

– Püspökladány Önkormányzata jó kapcsolatot ápol a 3. Területvédelmi Zászlóalj katonáival, évente itt rendezzük meg a Honvédelmi Tábort, illetve számos eseményen veszünk részt közösen – mondta el az eseményen Perge János százados. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában