Ünnepség

2023.10.15. 15:53

Az idősek tiszteletére tartottak rendezvényt Körösszegapátiban

Vmirjáncki József

Forrás: Vmirjáncki József

A nagyközség képviselő testülete hagyomány szerint ünnepségre hívta a hatvankétévet betöltött lakosokat. Igyekeztek mindenkivel tudatni, hogy a köszöntésükre kerül sor. Akiknek nehéz lett volna eljutni az ünnepség színhelyére, azt elszállították gépkocsin.

A legfiatalabbak, a helyi általános iskola tanulói kedves verssorokkal köszöntötték a megjelent szépkorúakat. Vad Erzsébet, a képviselő-testület tagja köszöntőjében elmondta, hogy az idősekről szól ez a nap, amikor még nagyobb figyelem irányul rájuk. Ilyenkor is kifejezik hálájukat, megbecsülésüket, szeretetüket. Tarsoly Attila polgármester a település minden fiatalabb lakója nevében köszöntötte a megjelent szépkorúakat. Elmondta, hogy a igyekeznek segíteni a településen élő nyugdíjasokat.

Bulcsu László, a vármegyei önkormányzat közgyűlésének alelnök elmondta, hogy 

a család gondoskodása mellett az önkormányzatoknak és a társadalomnak is mindent meg kell tenni minden azért, hogy az idős embertársaink számára olyan életkörülményt biztosítsunk, mely lehetővé teszi számukra az öregkorhoz méltó derűs, tartalmas életet.

 Köszöntő szavai után átadta vármegye által kiadott könyvet, mely a települések életét örökíti meg.

Műsorral is készültek nekik

Nem maradt el az ünnepségnek az a része, amikor kiemelten köszöntötték a település azon lakóit, akik 2023-ban ünnepelték, vagy ünneplik 90, a 80. vagy éppen a 70. születésnapjukat. Tarsoly Attila polgármester és Szűcsné Nagy Ildikó a település Szolgáltató Központjának vezetője köszöntötte őket. Az ünnepeltek díszes emléklapot és ajándékcsomagot kaptak.

A köszöntés és ajándékozás után a Berettyóújfaluból érkező Bajnóca Néptánc Egyesület fiatal táncosai idézték fel a megjelentek fiatal éveit szép táncukkal. A jó hangulatot csak fokozta Liszter Sándor és a Vadrózsák műsora. A mulatós zene és a táncoslábú lányok mozgása tapsra késztette a megjelenteket. Több ismert, kedvenc dalnál már együtt énekeltek az előadóval. A hangulatos jókedv után a finom ebéd sem maradhatott el, melyet az általános iskola, az önkormányzati konyha dolgozói szolgáltak fel. A hagyományos torta kínálásáról sem felejtkeztek el.

Lassan pedig eltelt az idő, és a hazainduló ünnepelteket megajándékozták, előre elkészített csomaggal melyet az Apáti Ízek boltjának dolgozói állatottak össze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában