Tragédia

2023.10.21. 07:00

Segítőkész, igaz emberként jellemezték barátai a püspökladányi balesetben elhunyt mentőst

Hihetetlennek tartják, hogy a tragédiában elhunyt férfi életeket mentett, most mégis neki kellett távoznia.

Hajnal László

Pocsai István mentőápoló vesztette életét püspökladánynál

Forrás: Országos Mentőszolgálat-archív

Megemlékezést tartanak barátai annak a fiatal mentősnek az emlékére, aki csütörtök reggel életét vesztette a 4-es főúton, Püspökladánynál történt autóbalesetben.

Pocsai Istvánt október 28-án, szombaton a püspökladányi Charlie Kocsmában koszorúzással, gyertyagyújtással, szalagkötéssel búcsúztatják, valamint adománygyűjtést szerveznek családja részére.

A Hajdú Online felkereste az esemény egyik szervezőjét.

– Bár barátságunk 3-4 éve alakult ki, de ez a pár év teljesen tökéletes volt. Sok közös dolgot csináltunk, ha nem is napi szinten, de mindig beszéltünk – mondta Tegezes Márk László.

Hozzátette: Istvánt jószívű, őszinte embernek ismerték, aki mindig megtalálta a közös hangot mindenkivel. Központi egyéniség volt, a baráti társaság legkedveltebb személyisége.

Pocsai István mentőápoló vesztette életét Püspökladánynál
Forrás: Országos Mentőszolgálat-archív

Mindig lehetett rá számítani

– Ő segített az autószerelő műhelyemet is elkészíteni, de munkája terén is mindig segítőkész volt. Bármerre járt, ha valami történt az út szélén, azonnal megállt – emlékezett vissza Márk.

Pocsai Istvánra mindenki jó szívvel emlékezik.

– Egy jólelkű, jószívű, odaadó kolléga, de legfőképpen barát. Akire bármikor lehetett számítani, legyen az jó vagy rossz helyzet. Mindig a jót kereste és mindig a jót nézte az emberekben. Céltudatos, tisztességes és becsületes: egy igaz barát - fogalmazott egy közös barátjuk.

– Egy családtagot szállított mentővel, úgy ismertük meg egymást. Onnantól kezdve szoros barátságot ápoltunk. Hihetetlen, hogy életeket mentett, és mégis neki kellett most elmennie. Segítőkész ember volt, éjjel-nappal bármiben lehetett rá számítani. Széles, mennybeli utat neked, utak királya – búcsúztatta egy szintén hozzá közel álló barátja. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában