Tájékoztatás

2023.10.11. 17:07

Korlátozza a hulladékleadást a debreceni Hulladékgyűjtő Udvar

Papírt, kartont és vegyes csomagolási hulladékot továbbra is korlátlanul átvesznek.

Bekecs Sándor

Forrás: AKSD Kft.

Novembertől változnak a debreceni Hulladékgyűjtő Udvar igénybevételének feltételei, így többek között az átvehető hulladékok jelentős része mennyiségi korlátozás alá esik, továbbá időpontfoglalási rendszert vezet be az üzemeltető AKSD Kft.

A hulladékkezelő társaság közleményében hívja fel a figyelmet, hogy november 1-től az átvehető hulladékok nagyrésze mennyiségi korlátozás alá esik, azaz a limit fölötti mennyiséget nem veheti át a hulladékgyűjtő udvar. A kvótaköteles hulladékok egyedi mérlegelése a behajtást követően anyagfajtánként történik majd.

A fentiek mellett pedig időpontfoglalási rendszert vezetnek be. Amennyiben a lakos személygépjárművel, vagy ahhoz kapcsolt utánfutóval tervez behajtani a hulladékgyűjtő udvarba, november 1-től időpontot kell foglalnia, melyre több lehetőséget biztosít a szolgáltató:

Online: www.aksd.hu/lakossagi-hulladekudvar 
Ügyfélszolgálati Irodában történő időpontfoglalás: 
Telefonszám: +36 (52) 563-944 / Ingyenesen hívható: +36 (80) 200-966 
Cím: 4024 Debrecen, Vígkedvű Mihály u. 7. 
Az időpontfoglalási rendszerrel szeretné a társaság csökkenteni a várakozási időt és az István úti torlódásokat. Előzetes időpontfoglalás már október 20-tól lehetséges.

Gumiabroncsból naponta legfeljebb négyet vihetünk

Papírt, kartont, üveget (csomagolási és öblös üvegeket), vegyes csomagolási hulladékot, textilt és ruhaneműt; valamint ólomakkumulátort, fénycsöveket, izzókat, elemeket, Li-ion akkumulátorokat továbbra is korlátlanul adhatnak le a lakosok, akárcsak a veszélyes anyagokat tartalmazó és a kiselejtezett elektromos és elektronikus berendezéseket és fémhulladékokat.

Korlátozás alá esnek azonban a tonerek és festékszalagok, melyekből csak napi két darabot vesznek át; fáradt olajból 50 kilogramm, kiürült festékes dobozokból és olajos flakonokból 10 kilogramm, hajtógázas palackokból pedig 5 kilogramm a napi maximum. Gumiabroncsból 4 darabot, olajszűrőből 2 darabot vesznek át a hulladékudvarban.  

Fagyállóból legfeljebb 20 kilogramm, kevert építési és bontási hulladékból 150 kilogramm, oldószerekből 10 kilogramm, növényvédő szerekből 5 kilogramm adható le egy nap. Az oldószeres festék-, lakk és ragasztóhulladék mennyiségének maximuma 10 kilogramm, míg a lomhulladéknak 150 kilogramm. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában