Megemlékezés

2023.10.20. 17:26

A forradalom eseményeire és hőseire emlékeztek Földesen

Ünnepi műsorral és koszorúzással tisztelegtek az 1956-os forradalmárok emléke előtt.

Péter Imre

A képviselőtestület koszorúját is elhelyezték

Forrás: Péter Imre

Az 1956 októberi történelmi események résztvevőire, a forradalom és szabadságharc hős áldozataira emlékezett a Földes lakossága október 20-án.

Az Árpád mozi színháztermében megtartott ünnepi megemlékezésen Jeneiné Egri Izabella polgármester a nemzet szabadságvágyából megvalósult forradalom neves és névtelen hőseinek áldozatkészségét hangsúlyozta, megemlékezett a forradalom eseményeiben résztvevőkről. Azokról, akik egyszerre élték meg a szabadság visszaszerzésének katartikus, elvesztésének letaglózó élményét. – A nemzet azonban ebben a tizenhárom napban elemi erővel mutatta meg valódi karakterét, és visszatalált az ősei jelleméhez – zárta gondolatait.  

Az ünnepi műsorban a Földesi Karácsony Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nyolcadikos diákjai tanáraik, Bere Anna Mária és Törökné Bíró Erika rendezésében köszöntötték az évfordulót. A Templomtéren lévő szoborparkban álló 1956-os kopjafánál – melyen a kivégzett, a rendszerváltozás után előléptetett Pércsi Lajos posztumusz ezredes neve is olvasható – megtartott koszorúzási ünnepségen a képviselőtestület, az önkormányzati intézmények, a nagyközség civil szervezetei helyezték el a megemlékezés koszorúit és virágait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában