Egészség

2023.10.08. 13:17

Széles Diána fontos üzenete a debreceni nőknek

November 8-tól két hónapon át kampányszerű emlőszűrést tartanak Debrecenben.

Haon.hu

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere

Forrás: Napló-archív

Ingyenesen igénybe vehető emlőszűrésre kapnak meghívólevelet azok a 45-65 év közötti debreceni nők, akik az elmúlt 2 évben nem vettek részt hasonló vizsgálaton, osztotta meg közösségi oldalán Széles Diána.

Az alpolgármester hozzátette, fontosnak tartja, hogy a Debreceni Járási Hivatal és a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campus Központi Radiológia Kenézy Emlőcentrum közreműködésével megszervezett, november 8-án kezdődő, és két hónapig tartó kampányszerű emlőszűrésére minél többen elmenjenek.

Széles Diána emellett kiemelte: sajnálatos tény, hogy évente több ezer nőt veszítünk el rosszindulatú emlődaganat következtében, miközben a betegség korai stádiumában felfedezett mellrák gyógyulási esélyei jók. A betegség korai felismeréséért rendszeresen működnek szervezett szűrések, ám az emlődaganatos megbetegedések száma mégis növekvő tendenciát mutatott az elmúlt időszakban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában