Programajánló

2023.09.09. 12:41

A magyar színházi kultúra egyik legszínesebb, legelevenebb alakját láthatják a Vojtina Bábszínházban

Haon.hu

Forrás: Vojtina Bábszínház

A Vitéz László-Malombonyodalom című előadás lesz látható Kálvin téri Vojtina Bábszínházban szeptember 10-én, vasárnap délelőtt 10 órakor. A társulat egyik legfiatalabb tagja, Baditz Dávid játéka Kemény Henrik bábjátékos előtt tiszteleg, egy igazi vásári bábjáték, melyet előző az évad végén mutattak be – olvasható a bábszínház közlésében.

Vitéz László kétségkívül a magyar színházi kultúra egyik legszínesebb, legelevenebb alakja. Piros sapkáját, palacsintasütőjét, jellegzetes szófordulatait ismerik egyaránt kicsik és nagyok. Velünk él, de sosem öregszik meg. Legismertebb hőstetteit az elátkozott malomban hajtotta végre, legyőzött ott szellemet, ördögöt és a halált is. De vajon mi történik, ha ezek az alvilági figurák visszatérnek, és erősebbek, mint valaha? Kihez fordulhat Molinári bácsi? Ki képes újra megtisztítani a malmot? Természetesen Vitéz László! Ha nagy a baj, ő csak előveszi a palacsintasütőjét, és már kezdődhetnek is az új kalandok…

Hozzátették, az élő hagyomány mindig utat mutat a jelennek és érvényes válaszokat ad minden időben. Pont, mint Vitéz László. Az előadást 3 éves kortól ajánlják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában