Programajánló

2023.09.05. 15:21

Valmar, Dzsúdló és Korda György az idei debreceni yoUDay-en

Hetedik alkalommal „robbantja fel” a stadiont az egyetemi tanévnyitó stadion-show.

Panyiczki-Berényi Viktória

A Valmar az idei Campus Fesztiválon is sikerrel lépett fel (a képen Marics Peti)

Forrás: Napló-Archív

Idén is pazar showműsorral indítja a tanévet a Debreceni Egyetem a Nagyerdei Stadionban. Az egyedülálló program részleteiről, a sztárfellépőkről az egyetem vezetői és a szervezők beszéltek kedden sajtótájékoztatón a Learning Centerben.

A rendezvénnyel több tízezer embert igyekszünk összekovácsolni egy olyan helyszínen, ahol a lehető legtöbben férnek el Debrecenben. Reméljük, hogy szeptember 13-án este a közönség olyan élményekkel lesz gazdagabb, amely akár hónapokig beszédtéma marad. Az elmúlt évek bizonyítják, hogy ez egy sikeres kezdeményezés volt

 – emelte ki prof. dr. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja.

Elhangzott: a legtöbb hallgató már úgy érkezik az egyetemi gólyatáborba, hogy ismeri ezt a rendezvényt. – Az egyetemen nagyon jó hallgatónak lenni, szeptemberben pedig különösen nagy a nyüzsgés. Az a tapasztalatunk, hogy évről évre egyre többen szeretnének részt venni a segítő munkában és a szervezésben – tette hozzá Csont István, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

Debrecen   Bács Zoltán,  Csont István, Végh Veronika és Török Gergő  haon
Bács Zoltán (balról), Csont István, Végh Veronika és Török Gergő a tájékoztatón
Forrás: Molnár Péter

Mindenki találhat kedvére valót

A műsor rendkívül színes lesz, többek között olyan előadók szórakoztatják majd a közönséget, mint a Valmar, Dzsúdló, Korda György és Balázs Klári, Zalatnay Cini, Nagy Feró, Csepregi Éva és Végvári Ádám.

 – A rendezvény ereje a közösségben van, hiszen együtt erősebbek vagyunk. Az egyetem egy nagy család, és az idei yoUDay is erről fog szólni. A műsort is annak szellemében válogattuk össze, hogy a család minden tagja találjon magának kedvére való fellépőt – tudtuk meg Végh Veronikától, a színpadi show koordinátorától.

Már elkezdték toborozni a külföldi hallgatókat a zászlós felvonuláshoz, illetve a hallgatói segítőket. 

Török Gergő, a yoUDay szervezője elmondta, hogy a héten elkezdődik a közel 200 négyzetméteres színpad építése, amelyen hatalmas led-felületek, és újdonságként egy led-gömb kap helyet.

 Ezek vizuálisan járulnak majd hozzá a színpadon zajló műsorokhoz. – A jegyek nagyon gyorsan fogynak, célunk, hogy megtöltsük a stadiont – hangsúlyozta a szervező.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában