Jó hangulatból idén sem volt hiány

2022.09.14. 22:01

Így kell tanévet kezdeni: egy stadionnyi ember bulizott az idei yoUDay-en

Az egyetem tradicionálisnak mondható tanévnyitó show-ja ismét sokakat megmozgatott.

Forrás: Kiss Annamarie

Slágerek, hatalmas ünneplő tömeg és egy hamisíthatatlan stadionshow jellemezte a yoUDay 2022 rendezvényét. A csaknem 2 órás műsorban ötszáz fellépőt láthatott a közönség.

Elsőként Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, majd Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere köszöntötte röviden az egyetemistákat. Ezt követően Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja szólt a hallgatókhoz.

Azt kívánom, hogy legyen hitünk, legyen velünk az erő, legyen béke, szeretet, és győzzön az élet körforgása

– mondta Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja, majd elénekelt pár sort a The Beatles Let It Be c. slágeréből. A kancellár ezután boldog és sikeres tanévet kívánt a diákoknak.

A rövid köszöntőket követően a Fruzsikás zenélt (a DE Könnyűzenei Intézetének tanulóival kiegészülve), miközben – már jól megszokott módon – az egyetem összes nációjának (110 ország) zászlaja tűnt fel a színpadon. A csodálatos színpadi képet követően a két házigazda, Gábor Betti és Burai Árpád hergelte az addigra meglehetősen felspannolt, csaknem 20 ezer főt számláló nézőközönséget. Majd következett egy egyetemisták által feldolgozott válogatás a Hair c. népszerű musicalből. Onnantól pedig a zenekaroké, énekeseké volt a színpad. Többek között Azahriah, a Carson Coma, Radics Gigi, de Horváth Charlie is megtáncoltatta a kilátogatókat.

PSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában