Vöröskereszt

2023.09.19. 15:38

Jól ment a hajdú-bihariaknak az országos elsősegélynyújtó versenyen

A három csapat közösen is gyakorolt a szolnoki döntő előtt.

Haon.hu

Az Életrevalók nevű ifjúsági csapat korábban, a vármegyei versenyen

Forrás: Vöröskereszt

Dobogóhoz közeli eredményt ért el mindhárom hajdú-bihari csapat az 51. Országos Elsősegélynyújtó Versenyen szeptember 16-án, közölte a Vöröskereszt vármegyei szervezete. A szolnoki döntőben az ország legjobb csapatai mérték össze tudásukat. A hajdúsági ifjúsági versenyzők negyedikek, a felnőttek ötödikek lettek, a gyermek korosztály csapata pedig a hatodik helyen végzett.

 A First Kids nevű hajdú-bihari gyermekcsapat tagjai a hajdúszoboszlói Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola növendékei voltak, az Életrevalók nevű ifjúsági csapat pedig Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának és Általános Iskolájának tanulóiból állt. A felnőtteknél a Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium oktatói, azaz a Svetits tanárok nevű csapat csípte meg az ötödik helyet.

Sokféle feladatban kellett bizonyítaniuk

A csapatoknak 20 állomás feladatait kellett teljesíteniük. A város épületeiben, közterein elevenen, életszerűen zajló baleseti kárhelyek mellett 2 elméleti állomást is várt rájuk; egy elsősegélynyújtási és egy Vöröskereszt-történeti kérdéssorral. Medúzacsípés, mellkasszúrás, üvegdarabok okozta sérülések, savmarás, klinikai halál állapotába jutott beteg és a sérülések szinte teljes repertoárja fogadta a csapatokat.

Repülő is megjelent a legnagyobb kárhelyen, amely egy tömegverekedést és annak következményeit jelenítette meg. Ezen a helyszínen a vármegye mindhárom csapatának, együtt összefogva kellett ellátni a sérülteket, és az elsősegélynyújtás protokolljai szerint eljárni.

Közösen készültek a versenyre

A közlemény szerint a Hajdú-Bihar vármegyei fordulón nyertes csapatok magukat nem kímélve készültek a legmagasabb szintű megméretésre. Nemcsak saját intézményeikben fejlesztették tudásukat, hanem a három csapat többször közös gyakorláson is részt vett, amelyeken saját maguk által készített kárhelyeken oldották meg az elsősegélynyújtó feladatokat együtt. Egymásnak is adtak át elméleti és gyakorlati tudnivalókat.

Az 51. OEV-en résztvevő Hajdú-Bihar vármegyei csapatok tagjai, felkészítői

Gyermek kategória:

First Kids

Felkészítő: Szemán Zsuzsa

Csapattagok:

Tóth Petra
Bohutinsky Alexander
Hegedűs Zsófia
Tóth Anna
Boros-Vargyas Janka

Ifjúsági kategória:

Életrevalók

Felkészítő: Dr. Korcsmárosné Melher Erzsébet és Dr. Krakomperger Zsolt

Csapattagok:

Korcsmáros Boglárka
Mányi Zsófia
Péter Panna
Komócsin Zsófia Beáta
Boda Boglárka Luca

Felnőtt kategória:

Svetits tanárok

Felkészítő: Bodnár Margit

Csapattagok:

Bodnár Margit
Balázs Anita
Dr. Tóth Anna
Baranya Csaba
Bazsóné Sneider Zsófia

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában