Szépkorú

2023.09.22. 11:04

„Isten szeret minket, figyeli minden léptünket” – vallja a 90 éves Julika néni

Tar Imréné Julianna a tukai kendergyárban dolgozott, később sportlabdakészítőként helyezkedett el Tiszacsegén.

Nagy Emese

Tar Imréné Julianna pénteken ünnepelte 90. születésnapját

Forrás: Kiss Annamarie

Tar Imréné Julianna szeptember 22-én, pénteken ünnepelte 90. születésnapját. A jeles alkalmon Majer Tamás önkormányzati képviselő és Tóth-Vanka Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa köszöntötte őt Debrecenben, a Pallagi úti idősek otthonában, ahol az ünnepelt családja is jelen volt. Ottjártunkkor megtudtuk, Julika néni nagycsaládban nőtt fel, nyolcan voltak testvérek, négy lány és ugyanennyi fiú, azonban ma már csak ő, és egy lánytestvére élnek. – Polgáron születtem, Tukán nevelkedtem, majd Tiszacsegén éltem egészen 2015-ig, utána kerültem a Pallagi úti idősek otthonába – fogalmazott a Haonnak a 90 éves idős asszony, akinek egy fia, két unokája és két dédunokája van.

Debrecen, szépkorú, idősköszöntés, Majer Tamás
Tar Imrénét a családja körében köszöntötte Majer Tamás önkormányzati képviselő
Forrás: Kiss Annamarie

Fontos számára a vallás

Mint megtudtuk, lánykorában szeretett bálba járni, de hamar belecsöppent a munka világába. A tukai kendergyárban dolgozott, ugyanott, ahol a férje, később pedig sportlabdakészítőként helyezkedett el a csegei gyárban. Az utóbbi sok tiszacsegei lakosnak adott munkát, és ahogyan Julika néni fogalmazott, nem volt egyszerű dolguk a munkásoknak, de nem panaszkodtak. Nyolc éve él a debreceni idősek otthonában, ahol egyébként nagyon szereti a gondozókat és a gondozottakat. Édesszájúnak vallja magát, de egyébként nem válogat az ételek között. Szabadidejében rádiót hallgat, az olvasás sem jelent számára gondot, ugyanis igencsak éles látással büszkélkedhet, sok huszonéves megirigyelhetné. Kiemelte, amíg otthon lakott Tiszacsegén, minden vasárnap templomba járt, nagyon sokat jelent számára a vallás.

A hosszú élet titkát nem tudom megmondani, de az biztos, hogy a hit mindenen átsegít, és Isten szeret minket, figyeli minden léptünket

– hangsúlyozta Julika néni, aki a mai napig szinte minden étkezés előtt elmond egy imát. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában