Megújulás

2023.09.06. 17:06

Újranyit a Hotel Lycium – megtudtuk, milyen formában

A költséghatékony üzemeltetéshez energetikai korszerűsítésre volt szükség.

Hajnal László

Minden szolgáltatás elérhető lesz már a nyitás napjától.

Forrás: Czinege Melinda

Újra kinyitja kapuit a város első üzleti szállodája, a debreceni Hotel Lycium. A négycsillagos belvárosi hotel szeptember 18-tól várja a vendégeit.

– A szállodát érintő legnagyobb változásként az épület hűtés- és fűtésrendszerét teljes mértékben sikerül átalakítani.  A munkálatok egy jelentős része lezajlott, a befejező fázis pedig a fűtési szezonra el is készül. Ennek köszönhetően a távhőről hőszivattyús fűtési rendszerre tudunk áttérni, amely jelentős energiamegtakarítással jár a szálloda üzemeltetése szempontjából – mondta a Haonnak Fazekas Lajos, a Lycium hotelt üzemeltető Aquaticum Debrecen Kft. ügyvezetője.

A felújítást a tulajdonos Debreceni Vagyonkezelő Zrt. finanszírozta, a beruházás százmillió forintot is meghaladta.

Habár olyan híresztelések is szárnyra kaptak, miszerint a Lycium munkásszállóként fog üzemelni, ezt Fazekas Lajos cáfolta. Kiemelte, kereskedelmi szállodaként nyitják újra a szállodát, és mindenkit szeretettel várnak a korábban megszokott szolgáltatási színvonalon.

A hotel összesen mind a 91 szobával rendelkezik, amelyből 60 standard- és 27 superior szoba, 3 apartman és egy deluxe apartman.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában