Hajrá, Szilveszter!

2023.09.11. 17:00

Debreceni diák is lesz a fiatal tudósok brüsszeli versenyén

Laskai Szilveszter, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium tanulója harmadmagával képviseli Magyarországot.

Haon.hu

Jakab László, a zsûri elnöke, Tóthné Borbély Viola, a Magyar Suzuki Zrt. Vállalati innováció- és külsõ kapcsolatok vezetõje, Laskai Szilveszter, Karikó Katalin biokémikus és Hankó Balázs, államtitkár (b-j) a 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia eredményhirdetésén Budapesten, 2023. július 3-án

Forrás: MTI/Hegedüs Róbert

A Magyar Innovációs Szövetség küldöttjeként három magyar fiatal vesz részt a 34. Európai Unió Fiatal Tudósok Versenyén, amit szeptember 12. és 17. között rendeznek meg Brüsszelben - közölte a Magyar Innovációs Szövetség hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a megmérettetésre 37 országból érkeznek versenyezők. Az országos versenyeken idén 65 000 fiatal projektjei közül több lépcsőben választották ki azt a 84 projektet, amelyek Brüsszelben fognak versenyezni a több ezer eurós díjakért.

Magyarországot a döntőben az Országos Tudományos és Innovációs Olimpia első helyezettjei - Laskai Szilveszter, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium; Vida Ákos, a békásmegyeri Veres Péter Gimnázium; Óvári Ákos és Szőnyi Balázs a tatabányai Bánki Donát Pech Antal Technikum frissen végzett diákjai - képviselik.

A magyar delegációt Ivánka Gábor, a MAFITUD elnöke vezeti - áll a közleményben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában