World Cleanup Day

2023.09.16. 11:27

Debreceni cégek szabadítják meg az Erdőspuszták területét a szeméttől – fotókkal

A szemétszedés akció célja a helyi cégek környezeti célú társadalmi felelősségvállalásának erősítése a városban.

Nagy Emese

12 debreceni cég képviseltette magát az első, kifejezetten vállalatoknak szóló szemétszedő akción

Forrás: Molnár Péter

Debrecen idén először csatlakozik a World Cleanup Day társadalmi akcióprogramhoz, amely a világ 191 országát egyesíti egy tisztább bolygóért.

Az EDC Debrecen Nonprofit Kft. sajtótájékoztató keretein belül mutatta be a „Debrecenben kéne szedni…” elnevezésű szemétszedési mozgalmat a Debrecen-Nagycsere-Halápi Református Missziói Egyházközség területén szeptember 16-án, szombaton reggel. A sajtótájékoztatón elhangzott, az akció célja, a helyi cégek környezeti célú társadalmi felelősségvállalásának erősítése a városban.

Pósán László országgyűlési képviselő elmondta, a Zrínyi Miklós Vadásztársaság másfél évtizede szervez hulladékgyűjtést Debrecen-Nagycserén – ez leginkább lakosokat, civileket, természetvédőket szólít meg.

A mai megmozdulás ebből a szempontból mindenképpen újdonság, hiszen most cégek csatlakoznak a megmozduláshoz. Köszönjük mindazoknak, akik ebben részt vesznek, és segítenek, mert sajnos nemcsak hazai, hanem világjelenség, hogy nagyon sok esetben hagynak az emberek maguk után illegális szemetet, ahelyett hogy a megfelelő hulladéklerakóba vinnék

 – emelte ki.

Debrecen, EDC, szemétszedés
Pósán László (balról) és Pécskay Zoltán
Forrás: Molnár Péter

Aktívan részt vegyenek Debrecen életében

Pécskay Zoltán, az EDC Debrecen Nonprofit Kft. ügyvezetője leszögezte, nagy öröm számára, hogy az első kifejezetten vállalatoknak szóló hulladékgyűjtő akción több debreceni cég képviselteti magát. 

Kettős célja van ennek az akciónak. Egyrészt a hagyományteremtés, ugyanis szeretnénk, ha az elkövetkezendő években is meg tudnánk szervezni az akciót, és évről évre többen kívánnának csatlakozni. Másrészt pedig az, hogy erősíteni tudjuk a debreceni cégek környezeti célú társadalmi felelősségvállalását, illetve a város életében való aktív részvételét

– fogalmazott, majd a cégek elismerő oklevelet vehettek át Pósán László országgyűlési képviselőtől, és elindulhattak összeszedni a szemetet Debrecen-Nagycsere erdős részeiben.

Az esemény helyi cégek részvételével valósul meg, így a BMW Manufacturing Hungary Kft., Decathlon United, Deutsche Telekom IT Solutions, EDC Debrecen Nonprofit Kft., EPAM Systems Kft., Szinorg Universal Zrt., Shoprenter.hu Kft., Synergy Construction Hungary Kft., Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft., Transcosmos Kft., Trans-Sped Kft. és a Vitesco Technologies elhivatott kollégái szedik közösen a szemetet. 

A 12 cég összesen mintegy 130 munkavállalója közel 53 km2-en tisztítja meg hulladéktól az Erdőspuszták területét, mely részvételt elismerő oklevéllel tüntette ki a városvezetés. A környezetvédelmi akció keretében 6 konténert, összesen 70 m3 hulladékkal töltenek meg a résztvevő szervezetek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában