Sajtótájékoztató

2023.09.11. 16:17

Víztározó helyett napelemparkot építenek Bocskaikertben?

Bocskaikertben eleve semmilyen Civaqua-programot érintő műtárgy nem volt, és nincs tervezve, közölte a debreceni Fidesz-KDNP-frakció.

Haon.hu

A DK hétfői, debreceni sajtótájékoztatója

Forrás: Kiss Annamarie

Víztározó helyett haveri napelempark? A Civaqua-program és Debrecen „megmentése” csak a Fidesz újabb hazugsága címmel tartott sajtótájékoztatót a Demokratikus Koalíció debreceni szervezete szeptember 11-én. Varga Zoltán, a párt országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy véleményük szerint a Civaqua-program nem azért épül, hogy a Nagyerdő vízutánpótlását biztosítsa, hanem azért, hogy a betelepülő vállalatok, köztük az épülő kínai akkumulátorgyárat kiszolgálja. – A programban tervezett bocskaikerti tározó helyén – melynek korábban elkezdték a földmunkáit, milliókért alakították ki a medrét, vízzáró agyagot hordtak a területre – egy napelempark épül – mondta. Hozzátette: a tározó hiányában a debreceni Nagyerdő vízhiány miatt pusztuló faállományának romlása megállíthatatlan.

Fidesz: Bocskaikertbe nem is terveztek Civaqua-műtárgyat

A sajtótájékoztatón elhangzottakkal kapcsolatban közleményt juttatott el portálunkhoz a debreceni Fidesz-KDNP-frakció. Ebben azt írták, „Varga Zoltán és a DK politikai ámokfutása újabban már Debrecen környezetvédelmi és fenntarthatósági fejlesztéseit sem kíméli, annak ellenére sem, hogy azok maximálisan és maradéktalanul mind a debreceniek érdekét szolgálják.”

A közleményben leszögezték, hogy már az 1970-es években készült alaptervekben, koncepciókban sincs szerepe a Bocskaikert területére tervezett víztározónak, és a készítés alatt álló Civaqua-program további ütemeinek tervei sem tartalmaznak semmilyen műszaki kapcsolatot Debrecen és Bocskaikert között.

„Varga Zoltán nyári álmából felriadva álmodott valamit, és mikrofont ragadott, csak az a baj, hogy annak az égvilágon semmi köze sincs a valósághoz. Bocskaikertben semmilyen Civaqua-programot érintő műtárgy nem volt, és nincs tervezve.”

A Civaqua-program a debreceni Nagyerdő és a város környéki tavak folyamatos, stabil vízellátását fogja biztosítani, annak semmi köze a Debrecenben zajló ipari beruházásokhoz

– húzták alá többek között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában