Szemle-szemle

2023.08.13. 19:03

Szabó Magda és az antik szépség kapcsolatának titkaira derítettek fényt Debrecenben

A Debreceni Szemle a legutóbbi számában is több figyelemreméltó olvasnivalót kínál azoknak, akiket érdekelnek a tudomány friss eredményei, ráadásul helyi műhelyektől.

Haon.hu

A régió és Debrecen tudományos folyóiratának 2023/II. számában D. Molnár István Zempléni Árpád, az egykori debreceni újságíró, költő emlékét idézi. Molnár-Tamus Viktória Szabó Magda és a római szépségápolás kapcsolatáról írt tanulmányt, mégpedig az írónőnek ebben a tárgykörben született szakdolgozatát, majd doktori értekezését elemezve, Vida Viktória és Madai Hajnalka pedig Hajdú-Bihar demográfiai helyzetét veszi szemügyre a 2022-es népszámlálási adatok alapján. Orbán Melinda a kárpátaljai kórházi ellátórendszer második világháború alatti tevékenységéről ír, T. Kiss Tamás pedig a hazai távoktatás történetébe enged bepillantást. Nádasi Levente és Szendrey Orsolya Megelőzhetjük a bankrohamokat! címmel a 2022. évi közgazdasági Nobel-emlékdíjasok eredményeit mutatja be. A helytörténeti rovatban Kálnási Árpád a debreceni cívis parasztcsaládról értekezik, Nyul Imre pedig a Perczel család és Debrecen kapcsolatát tárja az olvasó elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában