Idősköszöntés

2023.08.23. 11:49

Sokat olvasott, igazi kultúrember a 95 esztendős, debreceni volt főiskolai tanár

Dr. Keresztes Esztert egykor a 20. századi magyar zenekultúra kiemelkedő alakja, Gulyás György karnagy is tanította.

Nagy Emese

Keresztes Esztert 95. születésnapja alkalmából köszöntötték szerda délelőtt

Forrás: Kiss Annamarie

Keresztes Eszter augusztus 23-án lett 95 éves, ebből az alkalomból szerdán köszöntötte őt a debreceni Budai Ézsaiás utca 67. alatti idősek otthonában Türk László önkormányzati képviselő, valamint Madarász-Nagy Nikolett, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa.

Erdélyiek voltak Eszter néni szülei, azonban Trianon után Magyarországra menekültek, így ő már Hajdúdorogon született. Három testvére volt, viszont mind közül ő volt a sereghajtó. A Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumban tanult, majd az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán végzett. A gimnáziumi évei alatt a 20. századi magyar zenekultúra kiemelkedő alakja, Gulyás György karnagy is tanította – amire a születésnapos máig nagyon büszke.

Türk László önkormányzati képviselő köszöntötte az ünnepeltet
Forrás: Kiss Annamarie

Sokat járt színházba

Néhai férjével két fiuk született, viszont ahogyan a férjét, úgy a derék fiait is hamar elveszítette, ami hatalmas fájdalom volt számára. Mondhatni a könyvekbe menekült, rengeteget olvasott, színházba járt, folyamatosan képezte magát. Mint az a beszélgetésből kiderült, az Ybl Miklós Főiskolán oktatott, onnan ment nyugdíjba.

Sajnos egészsége nem a legjobb, sokat romlott az elmúlt években, de szeretet és empátia veszi körül a debreceni idősek otthonában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában