Figyelem!

2023.08.11. 11:19

Mutatjuk, mikor lesz újra szúnyoggyérítés Debrecenben!

Haon.hu

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Ismét légi úton fognak szúnyoggyérítést végezni Debrecenben  tájékoztatott az önkormányzat közlésében. A megrendelt kezelést augusztus 12-13-14-én az alkonyati órákban végzik. Esős, szeles időjárás esetén pótnapokon – augusztus 15-16-án – várható a gyérítés ugyanebben az időben. A szúnyoggyérítési munkában Debrecen város teljes területe érintett lesz.

A légi kémiai gyérítéshez a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szert alkalmazzák. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Bár a szer emberekre nem veszélyes, de érdemes néhány óvintézkedést tenni: a folyamat időpontjában a szabadban tárolt gyermekjátékok, élelmiszerek, evőeszközök, a szabadban szárított ruhák összegyűjtése vagy letakarása javasolt, csakúgy, mint az ablakok, ajtók zárva tartása, és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezések kikapcsolása a kezelés idejére és az azt követő egy órában. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

Az eredményes védekezésben az önkormányzat számít az állampolgárok együttműködésére is. A kertekben kialakuló tenyészőhelyek száma ugyanis a lakosság által csökkenthető. A rovarok elleni védekezés leghatékonyabb eszköze az esővízgyűjtő hordók és kerti medencék lefedése, valamint a kertek karbantartása, a rendszeres fűnyírás és kaszálás. Ezeket a hatékonyság növelése érdekében érdemes alkalmazni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában