Értelmetlen vandalizmus

2023.08.11. 10:30

Ismét megrongálták a debreceni Nagytemplomot

Ezúttal „vandálbiztos” anyaggal pótolják a csúcsdíszeket.

Hajnal László

Az egyik tornyot péntekre virradóan ismét letörték

Forrás: Hajnal László

Június 17-én avatták fel a debreceni Kossuth téren Tapintható láthatatlan címmel a 30 éve újraalapított Rotary Club Debrecen bronzból készült térplasztikáját, mely a belváros képének kicsinyített mását ábrázolja. Alig két nappal később ismeretlenek megcsonkították a terepasztalon található Nagytemplom két tornyát. A rongálásról még Papp László polgármester is csalódottan számolt be Facebook-oldalán.

Később kijavították a makettet, péntekre virradóan azonban a Nagytemplom másának egyik tornyáról ismét letörték a csúcsdíszt.

 

haon, debrecen, nagytemplom
Rövid időn belül pótolják a csúcsdíszt.
Forrás: Hajnal László

A Haon megkereste a debreceni polgármesteri hivatalt az eset kapcsán, az alábbi tájékoztatást kaptuk:

A Debrecen belvárosát ábrázoló Kossuth téri bronz térplasztika Nagytemplomom-makettjén a korábbi rongálás nyomán keletkezett hibát az alkotó Lestyán-Goda János szobrászművész már kijavította. A mostani újabb rongálás miatt a Nagytemplom-makett toronydíszét a művész rövid időn belül „vandálbiztos” anyaggal – rozsdamentes acéllal – pótolja – írják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában