Életmentés

2023.08.05. 19:36

Két évtizede hivatása az élete a debreceni mentőtisztnek

A munka mellett egyesületével életmentő bemutatókat is tartanak.

Dandé Melinda

Forrás: Egyesület-archív

Húsz éve kitartással, hűséggel, elszántsággal végzi munkáját, élete hivatását a debreceni okleveles ápoló mentőtiszt, Elek József, aki 8 éve a Mentődolgozók Kulturális és Szabadidős Egyesületének elnöke is.

– Büszke vagyok arra, hogy az Országos Mentőszolgálat Bajtársi közösségének tagja vagyok. Végigjártam a ranglétrát, kezdve a betegszállítástól a mentésig. Tizenegy évet dolgoztam mentőápolóként, ez idő alatt kiváló szakemberektől tanulhattam meg a szakma rejtélyeit, mentő-gépkocsivezetőtől a mentőorvosig. 2014 óta mentőtisztként, 2021-től pedig okleveles ápoló mentőtisztként dolgozom – idézte fel a mentőtiszt.

Több, mint 5 éve ingyenesen tartanak elsősegélynyújtó oktatásokat az egyesület csapatával bölcsődéknek, óvodáknak, iskoláknak, intézményeknek szerte a vármegyében azzal a céllal, hogy kicsiket és felnőtteket egyaránt segítsék tudásukkal, hogy a bajba jutott embertársaikon mások is tudjanak segíteni, amíg nem érkezik meg a szakavatott segítség. – Nagyon sok adományt, felajánlást kapunk mi is szervezetektől, melyeket egyesületünk hálásan köszön, hogy ilyen formában viszonozzák az emberek a munkánkat – emelte ki az elnök.

Forrás: Egyesület-archív 

Legutóbb Hajdúsámsonban, a hatodik Kutyás táborban tartottak előadást gyerekeknek a mentésről. – Visszajáró vendégek vagyunk a városban, ahol szintén szeretettel fogadnak mindig minket a helyi rendezvényeken, mi mindig örülünk minden meghívásnak – fogalmazta meg Elek József. A mentőtiszt pályafutását mindvégig támogatta és támogatja a családja, a barátai és párja Lilla, mely elmondása szerint nélkülözhetetlen ahhoz, hogy valaki ezt a pályát ilyen hosszú ideig szeretettel és kitartással tudja végezni. – Egy mentőápoló, mentő-gépkocsivezető vagy mentőtechnikus egyenrangú felek a mentőegységnek, hiszen egy csapat vagyunk – vallja mentőtiszt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában