Horgászat

2023.08.04. 15:25

Ismét horogra akadt a debreceni pontykirály, a Látóképi-tározó őslakos rekordere

A gigantikus halat több horgász kifogta már, és a tőponty hónapról hónapra egyre hatalmasabb.

Nagy Emese

A ponty már bőven túl van a 27 kilogrammon

Forrás: Szabó Géza-archív

A hatalmas tőponty ezúttal Szabó Géza debreceni horgászt örvendeztette meg, aki a 4. számú álláson pecázott az elmúlt napokban. A pontykirály az ívás utáni időszak után immár jelentős súlygyarapodást ért el, már 27, 60 kilogrammot nyom, és továbbra is remek erőben van, jó egészségnek örvend.

Szabó Géza a Haon érdeklődésére elmondta, négyéves kora óta horgászik, immáron 25 éve. Számára a horgászat kiszakadás a rohanó mindennapokból: a természet szeretete, a béke és a nyugalom összhangja.

Az ezt megelőző legnagyobb pontyom közel 27 kilogramm volt, így sikerült megdönteni most a Látóképi-tározónál kifogott hallal az eddigi rekordot. Az óriási pontyot egy saját készítésű natúr bojlival sikerült becsapni 

– fogalmazott a huszonkilenc éves horgász.

Szabó Géza megdöntötte saját rekordját azzal, hogy kifogta az óriási pontyot
Forrás: Szabó Géza-archív

Készültek a nagy fogásra 

Több napos horgászatuk utolsó napján érkezett a pontykirály, amire számítottak is, mivel a túrát megelőzően már felépítettek arra egy stratégiát, hogyan is lehetne a nagyobb halakat magukhoz csalogatni. – Persze az nagy meglepetés és ajándék volt, hogy a tó egyik legnagyobb pontyát sikerült kifogni. Az ezzel járó örömet talán a célzott nagy pontyra horgászók tudják átérezni a legjobban, akik már túl vannak megannyi megpróbáltatáson és betlin – mondta. Hozzátette, a hal a kapást követően már egyértelmű jeleket adott arról, hogy darabos ponty lesz, ugyanakkor nagy küzdelembe nem bocsátkozott. 

A kötelező köröket lerótta a stég előtt, majd szákolást, mérlegelést és fertőtlenítést követően nagyon jó kondícióval tovább is engedték őt éltető elemébe, a látóképi vízbe. 

A pontykirály már többször horogra akadt, legutóbb június végén írtunk róla:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában