Projekt

2023.08.31. 11:15

Jelentős fejlesztéseken van túl a járóbeteg-szakellátás Debrecenben

Összesen 19 szakmaterület részére szereztek be orvostechnikai eszközöket.

Haon.hu

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Lezárult a járóbeteg-szakellátások fejlesztése a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campusán, amelynek keretében az aktív kórházi ellátásokat kiváltó járóbeteg-szolgáltatásokat fejlesztették – számolt be közleményében a Debreceni Egyetem.

A projekten belül felújították a Bethlen utcai Járóbeteg Szakellátási Központ épületének első és második emeleti folyosóit, korszerűsítették az informatikai eszközparkot, bútorokat, várótermi padokat, illetve orvostechnikai eszközöket szereztek be a pályázatban érintett szakmaterületek számára. A belgyógyászat, bőrgyógyászat, gyermekgyógyászat, felnőtt pszichiátria, fül-orr-gége, gyermekrehabilitáció, kardiológia, mozgásszervi rehabilitáció, neurológia, onkológia, pulmonológia, rehabilitáció, reumatológia, sebészet, szemészet, szülészet-nőgyógyászat, traumatológia, urológia, valamint végtagsebészet szakmaterület vonatkozásában beszerzett eszközök nagyban hozzájárulnak az intézmény egészségügyi ellátórendszerének infrastrukturális fejlesztéséhez – sorolta az ellátási területeket az egyetem közleménye.

Javították a járóbeteg ellátást biztosító szolgáltatások műszerezettségét, fejlesztették az egészségügyi ellátásokat a lakossági szükségletekhez alkalmazkodva, a betegelégedettség növelése érdekében korszerűbb eljárásokat vezettek be a járóbeteg szakellátásban, végül javították a meglévő ellátások szolgáltatási minőségét.

Az egyetem hírében olvasható, hogy a fejlesztés eredményeként az érintett szervezeti egységek által nyújtott egészségügyi szolgáltatások színvonalának jelentős emelkedése várható, továbbá a fekvőbeteg kapacitások tehermentesítése, ami hozzájárul a költségesebb fekvőbeteg ellátás kiváltásának elősegítéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában