Bontásra ítélve

2023.08.31. 10:01

Egy korszak vége: elbontották az életveszélyessé nyilvánított Fancsikai Kilátót – fotókkal

Immár nincs kilátás a Fancsikai-tavakra.

Hajnal László

Forrás: Kiss Annamarie

Iskolai kirándulások, randevúk, kerékpáros túrák pihenőhelyeként szolgált több mint negyven évig, immár elbontották a Debrecen mellett húzódó Panoráma út menti Fancsikai Kilátót.

A Haon is beszámolt róla, hogy az építményt életveszélyes állapota idén áprilisban lezárták. A Nyírerdő Zrt. szakértői vélemények alapján úgy döntött, lebontják a kilátót, mivel fából készült lépcsői és tetőszerkezete jelentősen korhadt, állapota olyan mértékben megromlott, hogy az már nem helyreállítható.

Várható volt tehát, hogy a 13 és fél méteres épületet rövidesen lebontják, azonban most, hogy már csak a hűlt helye látszik, nosztalgikus élményt ébreszt azokban, akik legalább egyszer megcsodálták róla a kilátást.

Az építménnyel együtt számos, kulccsal a fába vésett monogram is eltűnt, azonban lesz még alkalom új élményeket gyűjteni. Ahogy ugyanis Papp László polgármester Facebook-oldalán májusban közzétette, 2024-ben új kilátót építenek a régi szerkezet helyére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában