Béremelés

2023.08.15. 11:00

A debreceni egészségügyi dolgozóknak is jut az egymilliárdos bértámogatásból

Haon.hu

Forrás: Napló-archív

Az egészségügyben dolgozók 2023. évi béremelése érdekében szükséges pénzügyi forrás biztosítása címen jelent meg kormányhatározat a hétfői Magyar Közlönyben.

A határozat az alapítványi egyetemek közül a Debreceni Egyetem Klinikai Központját, így annak dolgozóit is érinti.

A kormány egyetért a 2023. július 1-jével megvalósuló egészségügyben dolgozókat érintő béremelés végrehajtása érdekében az orvos- és egészségtudományi egyetemek által foglalkoztatott, a klinikai központok mint egészségügyi szolgáltatók működőképességének, illetve az egészségügyi szolgáltatások üzemeltetésének biztosítása céljából munkavégzésre irányuló jogviszonyban állók bértámogatásához kapcsolódó központi költségvetési forrás biztosításának szükségességével – írják.

Egyúttal az is olvasható a dokumentumban, hogy a kormány azonnali hatállyal felszólítja a pénzügyminisztert – a kultúráért és innovációért felelős miniszter bevonásával – gondoskodjon 1 milliárd 63 millió 340 ezer forint többletforrás biztosításáról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában