Aszfaltozás

2023.08.31. 16:58

A Sárga dűlő is szépül – Szepesen folytatódik a nagyfelületű útjavítás

A fejlesztés része az augusztusban elkezdett útjavítási és építési munkák második ütemének.

Szakál Adrienn

Dolgoznak a munkagépek Szepes városrészen

Forrás: Kiss Annamarie

Hétfőn már javában dolgoztak a munkagépek a Szepes városrészhez tartozó Sárga dűlőn a város útfelújítási programjának részeként. A helyszínen csütörtökön Piros Zoltán önkormányzati képviselő mondta el a fejlesztés legfontosabb tudnivalóit.

 Debrecen ereje – ahogy a történelem is többször igazolta már –  a közösségek összefogásában rejlik. Ezért fontos, hogy a kisebb városrészekben élők is érezzék a város törődését

– fogalmazott. Elmondta, hogy az útfelújítás augusztus 28-án, hétfőn kezdődött és várhatóan szeptember 15-én fejeződik be. Mint elhangzott, az 50 millió forintból megvalósuló fejlesztéssel csaknem 650 méternyi útburkolatot újítanak meg, útpadkát alakítanak ki, de a munkálatok része a növények karbantartása és a vízelvezető árkok megtisztítása is.

Debrecen, útfejlesztés, sárga dűlő, szepes
Piros Zoltán önkormányzati képviselő
Forrás: Kiss Annamarie

Az érintett szakaszon jelenleg teljes útzár van, a Szepesre közlekedő autóbuszok terelőútvonalon járnak, az erre közlekedők számára a Vértesi út szeméttelepi bekötőút a kijelölt terelőútvonal.

Mint arról szerdán beszámoltunk, Debrecen háromütemes nagyfelületű útjavítási programja a héten a Kishegyesi út és a Derék utca kereszteződésében is elkezdődött.

Papp László polgármester korábban arról tájékoztatott, hogy ebben az évben 2,8-2,9 milliárd forintot fordítanak Debrecen úthálózatának fejlesztésére. Az első ütem májusban indult és augusztusban ért véget, most a második és harmadik következik, de a következő évben is kiemeltek lesznek az városfejlesztési programok. Jövőre többek között két nagy csomópont, az Árpád tér – Kassai út, valamint a Szabó Lőrinc – Csigekert – Füredi kereszteződés átépítésre számíthatunk – fejtette ki akkor.

Ebben a két ütemben 32 debreceni helyszínt érinti majd a felújítás és az útépítés, összesen 2,2 milliárd forintból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában