3. Országos Jótékonysági Koronglövő verseny

2023.08.12. 11:33

A gyermekek gyógyulásáért dörrentek a puskák Debrecenben, Apafán - fotókkal, videóval

Több mint félmillió forintot gyűjtöttek össze a koronglövő versenyzők.

Hajnal László

Csaknem húsz lövész vett részt a 3. Országos Jótékonysági Koronglövő versenyen

Forrás: Czinege Melinda

Csaknem húsz lövész vett részt a 3. Országos Jótékonysági Koronglövő versenyen szombat délelőtt. A Debreceni Koronglövő és Autó-Motor Sport Egyesület szervezésében lezajlott rendezvényt az Országos Jótékonysági Vadászat alprogramjaként tartották meg az apafai lőtéren.

Garamvölgyi Tamás főszervező portálunknak elmondta, ettől az évtől a rendezvényt kiterjesztették, így az ország több pontján is zajlik a jótékonyság. Eddig a koronglövő versenyt ugyanis csak Felgyőn tartották meg, ám ezúttal Debrecenben is megrendezték, az utolsó verseny pedig Babóton, egy Sopronhoz közeli lőtéren lesz megtartva.

– A jótékonysági vadászatot minden évben december 27-én tartjuk, ám az idén úgy gondoltuk, ne csak a vadászat, hanem a koronglövészet szerelmesei számára is lehetőséget biztosítunk a részvételre – fejtette ki.

Hozzátette, a korábbi tizenegy évhez hasonlóan az ország különböző gyermekklinikái számára gyűjtenek adományokat, hogy abból hiánypótló orvosi eszközöket vásárolhassanak. A vadászok és a koronglövők ezzel immár majdnem 138 ezer gyermek gyógyulásához járultak hozzá. Mindössze a szombati napon csaknem 600 ezer forintot sikerült összegyűjteniük, ezzel még több gyógyászati eszköz megvételére nyílt lehetőség.

Surányi Krisztina, az egyik résztvevő Alsónémediből érkezett, kifejezetten a jótékonysági rendezvényre. Öt éve aktív vadász, azonban a koronglövést nagyon kedveli, ezért is űzi ezt a sportot is.

– A két műfaj egészen más, a vadászat közben spontán helyzetek adódnak, míg a koronglövésre jobban fel lehet készülni. Ugyanakkor ebben is megvan a változatosság és a kihívás – nyilatkozta a Haonnak. Hozzátette, ez természetesen oda-vissza működik, mivel aki gyakorlottabb a lőtéren, a vadászaton is jobban teljesít.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában