Egyház

2023.07.15. 15:44

Százéves jubileumát ünnepelte a nyírmártonfalvai baptista gyülekezet

Haon.hu

Az évek során a településen szolgáló lelkészek

Forrás: Farkas János

A helyi baptista gyülekezet létrejöttének 100 éves jubileumi ünnepségét tartották július 2-án, vasárnap Nyírmártonfalván.

Az eseményt megnyitó gondolatait Balogh Antalné Judit mondta el, majd id. Filemon Mihály gyülekezeti elöljáró ismertette a megtett út lényeges eseményeit. Igét hirdetett Filemon Zsolt Csepelen szolgáló lelkipásztor, de beszélt Varga Boldizsár korábbi lelkipásztor, Sinka Csaba előd lelkipásztor, majd Bacsó János újabb kori lelkipásztor szólt rövid szolgálati éveiről.

A helyi református lelkész, Nagy Norbert Adrián az évek során tapasztalt krízishelyzetekről beszélt, rámutatva korunk közös nagy missziós hitébresztő lehetőségekre. Ifj.Filemon Mihály polgármester a békességre törekvő és aggódásoktól mentes életmód fontosságát hangsúlyozta, értékelve a településen működő egyházközösségek harmóniáját.

A Budafokról és Egerszólátról érkezett zenés-énekes csoportok felváltva végeztek lelkes szolgálatot, közös éneklést is vezényelve. Az ünnepélyes alkalom levezetését Péter István, Békésről a településre utazó nyugdíjas lelkipásztor végezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában