Tábor

2023.07.31. 14:27

Számtalan program várja az érdeklődőket a Létavértesi Alkotótáborban

A magyar néphagyomány sokszínűségével ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Turóczi Barnabás

A Magyar Népművészeti Akadémia Népművészeti Tagozata és a Vértesi Református Egyház, a Familia Családsegítő Alapítvány támogatásával július 30. és augusztus 3. között rendezik meg a Létavértesi Alkotótábort a Rozsnyai István múzeum területén.

A tábor résztvevői valamennyien a népművészet mesterei: Albert Attila (fazekas), Antal Imola (szövés), Fazekas Lajos (fazekas), Gaál János (menyezetfestő), Galánfiné Schmidt Teréz (szövés), Gosztonyi Zoltán (csont és szarufaragó), Gregor Balázs (szalmakupic), Makoldi Gizella (batik), Platthy István (néprajzkutató, terapeuta), Sarkadi Kincső (nemez).

Az esti műsorok alkalmával Bárdos Ildikó és Molnár András énektanítással, Asztalis Ferenc énekműsorral, Petrás Mária Napkeltétől napnyugtáig című előadásával várják az érdeklődőket. Mellettük Nagy Imre és Jenei Tibor táncházat és tánctanítást tart; a programokon részt vesz Gyönyörű Zsiga vőfély, a hagyományőrző maskarások, valamint Napkeleti kalászok címmel tart előadást Harangozó Imre néprajzkutató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában