Lenyűgöző!

2023.07.29. 09:22

Rekordközeli napraforgók Tiszacsegén!

Haon.hu

Forrás: Derzsényi Péter Gergő

Hatalmas, rekordközeli méretű napraforgók nőttek Tiszacsegén olvasónk, Derzsényi Péter Gergő kertjében.

– Régóta vágyakoztam óriási napraforgókról, és kéréseim valahol meghalgattatásra találtak, hisz idén már két napraforgóm is szinte rekordközeli méretű:az egyik majdnem 4 méteres, és még van egy pár  2,5 méternél magasabb példány is – írta büszkén levelében.

Forrás: Derzsényi Péter Gergő

Történetük egyszerűen nagyszerű

Kifejtette, tavaly volt egyetlen egy napraforgója, ami égig szeretett volna érni, de „csak” 2,5 méter lett. Már ez is meglepetés volt számára, hiszen a vetőmag csomagja szerint 1,5-2 méter volt az általuk elérhető legmagasabb méret. A tavalyi meglepetést idén meglepetések sorozata követte: sorra törtek fölfele a kertben a magasabbnál magasabb napraforgók. – Sokat segített nekik szerintem a biztos támasztó rendszer, napi 6-8 óra direkt napfény, és a napi öntözés, és persze a sok-sok törődés.

Még mindig le vagyok nyűgözve, de szerintem még bőven tartogatnak meglepetéseket, hisz eddig még csak 4 nyílt ki, és sok még bimbóban vagy még abban sincs.

Méretek: 

  • Az első, ami kinyílt, eddig 374 centiméter, az első virága 3 méter 30 centiméteren volt
  • A mostan nyílóban sok lehetőség van, hiszen már most karcolja a 370 centimétert, és ha a testvéréből indulunk ki, benne lehet a pakliban, hogy átlépi a 4 métert

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában