Szépségverseny

2023.07.18. 17:28

A polgári Vanesszát tartják most a legszebb roma lánynak

Hadari Vanessza fejére került a legfényesebb korona a II. Regionális Roma szépségversenyen.

Hadari Vanessza kategóriájában első helyezett lett

Forrás: Hadari Vanessza-archív

Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata jóvoltából július 15-én megrendezték a II. Regionális Roma szépségversenyt – tájékoztatta a Haont Budapesti Gréta, a szépségverseny koordinátora. Három kategóriában jelentkezhettek a versenyzők, így 3-6, 6-14 és 14-18 éves korig. Két fordulóban mérették meg magukat a versenyzők, őrizve a roma kultúrát. 

Az első fordulóban roma népviseletben mutatták meg magukat a lányok, a másodikban alkalmi ruhában vonultak színpadra. A rendezvény fő célja a negatív sztereotípiák leépítése – tudatta Budapesti Gréta.

Megmutatja a valódi énjét

A harmadik kategória győztese egy polgári 16 éves lány lett, Hadari Vanessza, aki a Haon érdeklődésére elmondta, mindig is közel állt hozzá a szépség és a divat világa. 

Fontosnak tartom, hogy képviseljük és megmutassuk a valódi énünket, hiszen olyan világba élünk, ahol a társadalom a tökéletességre hajlik, filterekkel és mindenféle effektekkel. Ezen a versenyen viszont önmagunk lehettünk, amit nagyon élveztem

 – fogalmazott. Hozzátette, szeretné inspirálni a vele egykorú lányokat is, hogy tudják, nincsenek egyedül, mindenki úgy tökéletes, ahogy van.

Mint elmondta, nem volt még lehetősége hasonló rendezvényen részt venni. Iskola és táncversenyek mellett nem egyszerű összeegyeztetni az ilyen megmérettetéseket. – Még mindig nem hiszem el, hogy megnyertem a versenyt. Három nap telt el, és azóta is folyamatos felkéréseket, üzeneteket és telefonhívásokat kapok. Próbálom felfogni, és élvezni azt, amit épp megélek. Amikor szólítottak első helyezettként, hogy átvegyem a koronát, kicsit megtorpanva, de büszkeséggel, hálával vonultam a színpadra.

 Igazából nehezen lehet szavakba önteni, amit akkor éreztem. De bízok benne, hogy méltón fogom viselni a II. Regionális Roma szépségverseny királynői címet – hangsúlyozta.

NE

Az 1. kategória győztese: Orgován Zsanett (Záhony)
A 2. kategória győztese: Bozsányi Kendra Palmira (Gyomaendrőd)
A 3. kategória győztese: Hadari Vanessza (Polgár)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában