Kupakgyűjtés

2023.07.09. 09:00

Örömhír a segíteni vágyó létavértesieknek: folytatódhat egy jótékony kezdeményezés

Forrás: Kővári Krisztián-archív

Több mint három éve, 2020 februárjában Szabó Tibor képviselő a munkatársaival elkészítette a piros színű „Léta szíve” és "Vértes szíve” gyűjtőedényeket, melyek a Létavértesi Gyermeksziget Óvoda bejáratához és az Irinyi-Kassai utca sarkon helyeztek el.

Az eltelt három év során a város apraja-nagyja több tíz mázsa műanyag kupakot hordott a gyűjtőkbe ez év június 30-ig, melynek ellenértékét helyi nélkülöző családoknak, beteg gyermeküket egyedül nevelő szülőknek juttatták el a szeretet ünnepe táján.

Látszólag jelentéktelen, apró dologról, a környezetünknek ártó műanyag kupakok tudatos gyűjtéséről és a hozzá kapcsolódó jótékony civil kezdeményezésről van szó. Milliókat ugyan nem kaptak értük, de ebben a testi-lelki megpróbáltatásokkal vívódó világunkban minden tiszteletet megérdemelnek azok, akik önzetlenül segítenek, akár csak egy mozdulatot is áldoznak a segítő szándék támogatására.

Forrás: Kővári Krisztián-archív

A MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. tájékoztatása szerint rövidesen folytatódhat a kupakok gyűjtése és beváltása.

Ez kedvező hír a jótékony célú akció kezdeményezőinek, mint az is, hogy a szelektív hulladékgyűjtés mellett megfelelő érdekeltséget dolgoznak ki a gyártók, forgalmazók, a lakosság részére az üveg, műanyag palackok, göngyölegek visszagyűjtése érdekében, hogy azokkal lépten-nyomon ne az erdőszéleken, az árokpartokon találkozzunk.

Turóczi Barnabás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában