Forgalmi dugó

2023.07.13. 13:53

Kilométeres kocsisor Debrecenben a Sámsoni úti vasúti átjárónál

Nem működik a fénysorompó. Aki tudja, kerülje az útszakaszt.

Haon.hu

Forrás: Kiss Annamarie

Nem működnek a vasúti jelzőlámpák Debrecen egyik legforgalmasabb vasúti átjárójánál a Sámsoni  úton. Helyszíni információink szerint a belváros felől a Kassai útig áll a sor, a 471-es külváros felé vezető szakaszán pedig még nagyobb dugót tapasztaltunk.

Megkérdeztük a MÁV Zrt.-t, miért szünetel a fénysorompó működése, megkeresésünkre az alábbi választ adták:

Csütörtök kora délután a Sámsoni úti átjárótól nem messze, a nyíltvonali pályaszakaszon egy Debrecenből Záhonyba tartó személyvonat mozdonya meghibásodott és várakozásra kényszerült, a vasúti átjárótól  300-400 méterre állt meg, így még a sorompóberendezés „behatási pontján” belül maradt a szerelvény.

Az ilyen típusú sorompók működését a sínekbe épített érzékelők szabályozzák. Egy másik mozdony érkezéséig az érintett szerelvény állva maradt a helyszínen, ezért a sorompót erre az időre kikapcsolták, hogy folyamatosan lezárt állapota ne akadályozza a közúti közlekedést. A másik vágányon közlekedő vonatok a Sámsoni úti átjárót ebben az időszakban kis sebességgel, maximum 15 kilométer per órával, fokozott figyelemmel közelítették meg. A vonatot elvontatják, így a sorompó ismét rendben üzemel majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában