Kánikula

2023.07.17. 13:32

Frissítővel a hőség ellen: ismét vizet osztanak Debrecen belvárosában

Három napon át három helyszínen várják ivóvízzel a lakosokat.

Haon.hu

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a hőségben kifejezetten fontos a hidratálás

Forrás: illusztráció / MW-archív

A hőségriasztásra tekintettel ivóvízosztás lesz Debrecen belvárosának több pontján július 17-én (hétfőn), július 18-án (kedden) és július 19-én (szerdán). Mindhárom napon 3 helyszínen várják frissítő ivóvízzel a lakosokat.

Az egyre növekvő hőmérséklet miatt az előző hetekben már a párakapuk is működésbe léptek több helyszínen: a főtéren és annak környékén – a Kossuth téren, a Csonkatemplom mellett, valamint a Dósa nádor téren - olvasható a Debreceni Városháza közleményében.

A város önkormányzata az elmúlt évekhez hasonlóan a belváros több pontján tart ivóvízosztást a Debreceni Karitatív Testület közreműködésével.

Július 17-én, július 18-án és július 19-én – hétfőn, kedden és szerdán – 11 óra és 16 óra között:

  • a Kossuth téren, a szökőkútnál (Piac utca 16.),
  • a Kossuth tér és a Hatvan utca csomópontjában, a Szabó Lőrinc-szoborral szemben,
  • a Fórum Debrecen bevásárlóközpont (Csapó utca 30.) és a DSZC Vegyipari Technikuma közötti területen

biztosítanak ivóvizet az arra járóknak.

Fontos, hogy senki ne induljon el folyadék nélkül otthonról! Ne csak a gyerekekről és az idősekről, hanem a házi kedvencekről is gondoskodjunk, ezért a kutyáknak, macskáknak is biztosítsunk megfelelő mennyiségű és hűsítő ivóvizet.

A kánikulára való tekintettel a debreceni polgármesteri hivatal zöldterületi osztálya fokozott odafigyeléssel – hajnalban, vagy késő este – végezteti a közterületi növények öntözését. Emellett kiemelt figyelmet fordít az automata öntözőrendszerek megfelelő működtetésére is.

Debrecen gondoskodó város, s az önkormányzat a lakosok hőérzetének komfortosabbá tétele érdekében szervezte meg az ivóvízosztást és helyezett ki párakapukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában